192 ANYS FENT CULTURA A ARENYS DE MAR

Dades de l'entitat

Nom
Teatre Principal
Adreça
carrer de l'Església 45-49
Codi postal
08350
Població
Arenys de Mar
Comarca
Maresme
Telèfon
679 089 927 / 93 792 11 83
Adreça de correu electrònic info@teatreprincipal.cat
Àmbit
cultural
Data de constitució de l'entitat
26-10-1828

Informacions

INSTÀNCIES, REQUERIMENTS I AL·LEGACIONS SENSE RESPOSTA OFICIAL DE L'AJUNTAMENT

L'any 2013 per encàrrec del Ple municipal, es va contractar l'auditoria de la gestió del teatre municipal, dels anys 2009, 2010, 2011 i 2012.

Ordenança núm. 28 preus de lloguer del Teatre Principal

L'Ajuntament no ha actualitzat els preus del lloguer del teatre municipal des de l'any 2008, ocasionant un desequilibri econòmic a la gestió cultural del teatre.

Enllaços interessants

Teatre, música i dansa a Arenys
Entitat gestora del Teatre Principal
Espectacles de Barcelona i comarques
Òpera, dansa, concerts...
Espectacles programats
L'espai de la música
Actes programats

Ni un euro més! en deu anys

Estem satisfets amb l'assistència de públic d'aquesta temporada 2019-2020. Els espectacles d'adults i familiars han estat a l'alçada del públic exigent, sobretot, en la qualitat. Això no és una casualitat, el suport econòmic dels últims anys de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, ha fet possible mantenir la qualitat i la quantitat dels espectacles.

Es suspenen els actes programats per a avui, 3 d´octubre

El Teatre Principal i la Societat Coral L’Esperança, s’adhereix a l’aturada general i condemnen les actuacions violentes que es varen produir diumenge 1-O, pels cossos de la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Qui hagi adquirit entrades per internet, a petició de l'interessat, se li farà la devolució o se li canviarà per un altre espectacle de la seva elecció, dirigiu-se a la taquilla del teatre o al telèfon 93 792 11 83. Disculpeu les molèsties.

L'AVAR de Molière amb Fènix Teatre (PRORROGAT!!! diumenge, 4 de febrer, 7 tarda)

L’Avar de Molière (1668) treu la seva força del caràcter d’Harpagó, més enllà d’una intriga del tot convencional. El plaer de l’avaricia esdevé, en Harpagó, un turment i un vici secrets, que esclaten en el monòleg desesperat amb que es queixa de la desaparició del seu tresor. Pel que fa a la intriga, Molière s’inspira en l’Aulularia i els seus derivats. Però aquest heroi és més ombrívol que el de Plaute. La condemna moral s’equilibra per la fatalitat que vol que l’home estigui lligat al valor dels diners i que en un cert sentit en sigui la víctima.

El malentès, ÚLTIMA REPRESENTACIÓ diumenge, 4 de juny, a les 7 de la tarda

"Vaig escriure El malentès el 1941, a la França ocupada. Llavors jo vivia, a desgrat meu, enmig de les muntanyes del centre de França. Amb aquesta situació històrica i geogràfica n'hi hauria prou per explicar la mena de claustrofòbia que patia i que es reflecteix en aquesta peça. S'hi respira malament, això és clar. Però a tots ens costava respirar en aquell temps. Això no impedeix, però, que la foscor de la peça m'incomodi tant com va incomodar el públic.

Laura a la ciutat dels sants, dies 5 i 6 de febrer

Distingida amb el "Premi Joan Crexells" l'any 1930, Laura a la ciutat dels sants representa la maduresa literària de Miquel Llor (Barcelona 1894-1966) i, probablement, de la novel·la catalana moderna, i d'aquí la seva perdurabilitat. Llor ens descriu tot el patetisme d'una dona saturada, amb un noble delit d'evadir-se de la mediocritat, bruscament inserida al bell mig d'una burguesia rural hipòcrita i refractària a qualsevol innovació forània.

Offuscatio: a partir del 28 de gener, a Barcelona

La diferència bàsica de la nostra proposta teatral amb l'obra de Molière és que, si a l'original es desemmascara a Tartuf, en la nostra versió és Tartuf qui desemmascara la resta de personatges. I és per aquí on hem conduït l'espectacle: en l'estranya fascinació i ambigüitat de Tartuf, en l'ambivalència del bé i el mal, en l'atractiu del mal…per altra banda del tot lligat a la nostra naturalesa. Es diu que, sovint, el diable apareix com àngel de llum.

Figuretes de Vidre

13/01/2010 ESTRENA SALA MUNTANER DE BARCELONA

DIES REPRESENTACIÓ: DE DIMECRES A DIUMENGE

Fènix Teatre presenta

FIGURETES DE VIDRE
Una obra de records
de Tennessee Williams

The glass menagerie és probablement l´obra més autobiogràfica de Tennessee Williams. I és des d´aquesta premissa que hem conduït la nostra proposta teatral, convertint l´autor en el veritable protagonista de Figuretes de vidre. A través dels seus records, ens anirem endinsant vers aquells aspectes més dolorosos i colpidors de la seva vida.

J.P.R.

La classe neutra, a Manresa l'1 de novembre 2008

MEDITERRÀNIA - 11 programa
Fira d'espectacles d'arrel tradicional
www.firamediterrania.cat

KURSAAL/sala petita
a les 18.15h i a les 22.30h

Tornem a engegar

Després d'un llarg parèntesi de cinc anys, després dels actes oficials de reinauguració del passat juliol i després de la maratoniana posta en escena de "Un repente de comèdia!", reprenem l'activitat del Teatre Principal amb tota l'emoció que comporta tornar a engegar aquest motor lúdic cultural que -esperem- esdevingui referent de la comarca.

Pàgines