ENS TRUQUEM DILLUNS !!!

La JSC Mataró se suma a la campanya 'Ens truquem el dilluns'.

Carles Fernàndez i Xesco Gomar. Foto: S. Ruiz.
L'organització política juvenil vol prevenir així els joves mataronins contra els perills de la carretera, per tal de reduir els accidents de trànsit (Capgros.com - 18/04/2005).
Posar fre als accidents de trànsit entre els joves és el principal objectiu de la campanya Ens truquem el dilluns, presentada avui dilluns, dia 18, per la Joventut Socialista de Catalunya Mataró (JSC). La iniciativa, endegada des de l´executiu nacional de l´organització, vol prevenir els accidents de cotxe des de una vessant positiva. "El jovent està cansat que es criminalitzin els seus actes i les imatges cruentes de televisió a vegades ens fan canviar de canal. Per això nosaltres no els volem renyar sinó centrar la seva atenció en un missatge positiu", ha explicat el primer secretari de la JSC a Mataró, Xesco Gomar.

651 650 870 és el número que proposa aquesta organització política juvenil per conscienciar els joves. "Volem que ens truquin després d´un cap de setmana de festa, quan siguin a casa, i ens diguin que estan bé", ha dit el primer secretari de la JSC al Maresme, Carles Fernàndez. En aquest sentit, la campanya cerca separar el consum d´alcohol de la conducció, ja que juntament amb les drogues, és un dels factors habituals en els accidents.

Per fer arribar el missatge als nois i noies de la ciutat, la JSC seguirà un model de proximitat. "Farem xerrades als instituts, als nostres centres d´oci i intentarem parlar directament amb els joves per conscienciar-los que han de tornar a casa sans i estalvis", ha afirmat Fernàndez. Segons ha apuntat Gomar, en els mesos que porta en marxa la campanya a Catalunya ja s´han rebut més d´un miler de trucades.

Més complicitat de les administracions públiques

"Cal que les administracions públiques es comprometin a donar solucions a nivell d´infraestructures", ha dit Gomar, que ha posat com a exemple el tram de la Nacional II que passa pel Maresme, considerat el més accidentat de l´Estat. "No només cal una educació dels conductors, també ha d´haver una complicitat dels ajuntaments i la Generalitat per donar resposta a les necessitats", ha afegit.

L´efecte d´una tardana emancipació

Des de la JSC, els problemes que tenen els joves per independitzar-se contribueixen a augmentar els accidents de trànsit. "Molts joves que no poden emancipar-se gasten els seus diners en cotxes potents", ha explicat Gomar. En aquest sentit, el primer secretari de la JSC a Mataró creu que "resoldre l´emancipació és resoldre en part els accidents".

E. Castarnado
19/4/2005

Comparteix