EL NOSTRE BUTLLETI DEL MES D'ABRIL

Editorial

Perplexitat

Aquest és el sentiment que tenim quan veiem la situació actual de l´ajuntament d´Arenys. Per una banda el govern no presenta iniciatives de futur però tampoc deixa que l´oposició, en concret els socialistes, presentem propostes de treball. El govern ni fa ni deixa fer. I quines són les raons. La primera és que no volen que sigui dit que l´oposició treballa per Arenys tot presentant propostes engrescadores i de futur i la segona és que per a tirar projectes endavant cal practicar l´art de la negociació. El govern no ha entès que ara més que mai cal parlar: cadascú des dels seu plantejaments i amb les seves idees. No s´hi valen ara les imposicions. Aquest exercici tan democràtic com noble encara no ha arribat al govern d´Arenys. Ciu i PP estan encadenats en un pacte i “enrocats” en unes postures que no beneficien Arenys.

***********************************

Seguretat ciutadana

El grup municipal socialista es va interessar en un ple per la manca d´efectius policials a la nit. Els fets posteriors, desgraciadament, ens han confirmat que la dotació de la policia no és l´adequada: cal que hi hagi més policia, cal cobrir les baixes, cal coordinar-se amb els mossos d´esquadra,...els fets ens obligaren a demanar la reunió urgent de la Junta Local de Seguretat. Els socialistes reclamem accions decidides en aquest sentit i recolzarem les propostes que facin els cossos de seguretat. La seguretat és un dels primers drets que han de vetllar els representants municipals.

POSITIU
Enguany s´ha celebrat el 33è concurs de Teatre Amateur Vila d´Arenys. La bona qualitat de les representacions i una bona acollida pel públic han estat la tònica general d´aquest veterà concurs. Enhorabona a la gent del Carles Xena i a tots els qui han fet possible aquest 33è concurs.

NI FRED NI CALENT
Un acord d´execució de sentència entre la Federació de Municipis i la Generalitat farà que Arenys rebi un bon grapat de diners pel finançament del dipòsit de detinguts. Això que d´entrada és positiu, caldrà que tingui una bona finalitat. I aquí és on poden comançar els problemes, doncs les prioritats del govern disten cada cop més de les necessitats dels ciutadans.

NEGATIU
L´alarma creada en la ciutadania pels casos d´inseguretat i la lenta resposta del govern. Sentint responsables municipals sembla que bona part de la culpa l´hagin tingut els ciutadans: uns per no protegir adequadament les botigues, uns altres per no presentar denúncies i uns tercers per queixar-se que hi ha hagut massa robatoris i casos d´inseguretat ciutadana.

Socialistes a prop

Els socialistes hem iniciat una campanya d´apropament als ciutadans. Per zones d´Arenys repartim la revista (PSC informa) i una enquesta on preguntem per les mancances que veuen els veïns i què demanarien a l´Ajuntament. El primer treball el vam fer al Pla dels Frares. Les respostes ens diuen que la manca d´aparcament, la neteja, les dificultats per accedir-hi i la poca presència policial són els temes que més preocupen als veïns.

A tot això hem d´afegir-hi les incerteses sobre quins seran els criteris per a obtenir un pis a les vivendes socials.

SANT JORDI

Per Sant Jordi (i per tot l´any) us recomanen les següents lectures:
Europa és el futur, d´Antoni Castells
Europa versus USA, de Mercedes Odina

***************************************

ALS MILITANTS I SIMPATITZANTS:

El nostre local situat al carrer de Barcelona num. 10 està obert per tots vosaltres.

Horaris d´obertura del local :
dimarts i dijous de 5 a 7 de la tarda.
Presència de regidors :
dimarts hi haurà un regidor o regidora que os atendrà i al que podreu preguntar i proposar qüestions que os preocupin o que os agradaria que fossin tractades a l´ajuntament.
Actualització de dades :
Estem fent una actualització de dades, especialment de telèfon fix i mòbil i d´ adreces del e-mail. Convindria que passéssiu pel local a actualitzar-les personalment. També podeu telefonar dimarts i dijous de 5 a 7 de la tarda.

Telèfon de l´agrupació 937922763

EL PROJECTE SUBVENCIONAT :
CLUB DE FEINA FINALITZA EL 7 DE MAIG

Hi participen també altres nou municipis i el projecte esta subvencionat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
Aquesta es una bona iniciativa de la Regidoria de Promoció Econòmica que pretén oferir un espai d´accés a la informació i a l´assessorament tècnic a persones en situació d´atur o que volen ,millorar la seva ocupació.
A la web de l´Ajuntament, a l´espai de Promoció Econòmica, s´indica que el projecte finalitza el 7 de maig,
Com sigui que les persones que volen accedir a aquest servei, han de passar abans per una entrevista personal, cal esperar agilitat en el procés de les entrevistes i de dotació de personal . Sabem que aquest servei ha estat molt freqüentat per persones que busquen feina.
Un dels principals problemes que s´han produït es la dificultat a l´hora d´elaborar un currículum ja que moltes persones no tenen suficients coneixements informàtics o de la llengua catalana.

María Sánchez, arenyenca de l´any

Existeixen moltes vides interessants de les quals no se n´escriu cap llibre ni se´n fa la biografia. Moltes vegades aquestes persones romanen més aprop del que ens pensem, el veí o la veïna , o potser la dona que demana davant a plaça… són petits i petites heroïnes locals sovint no reconeguts pels convilatans i convilatanes.
És el cas de la Maria. Va venir a viure a Arenys procedent de Santa Coloma de Gramenet, atreta per la tranquil·litat de la vila. A hores d´ara s´estima tant el nostre poble com si hi hagués nascut.
Encara recordo el tip de riure que em vaig fer quan em va explicar com juntament amb altres companyes, sensibilitzades amb unes dones que havien d´anar treballar a una fàbrica molt allunyada d´on les deixava el bus, van decidir totes valentes i agosserades segrestar-lo. Si si… ho han entes bé, van raptar l´autobus amb xófer inclós fins que les van portar a la fàbrica. Des d´aquell dia van aconseguir millorar la qualitat de vida d´aquestes dones. I és que la Maria amb el seu gran cor d´esquerres reflexa en la seva vida de lluita i reivindicació que petites persones no mediàtiques fan grans obres a petita escala.
Tots i totes tenim una Maria dins nostre i és per aquest motiu que l´han condecorat arenyenca de l´any. I nosaltres la volem felicitar especialment per la seva presència i les tasques que ha fet al llarg de la seva vida tant en la iniciativa i presidència de l`Associació de Dones per la Igualtat d´Arenys de Mar com des que va arribar a la nostra agrupació on actualment exerceix de secretària de polítiques de dona. Tot i que no està en un bon moment de salut, el seu carácter inquiet, lluitador i treballador la manté a prop nostre perquè ella mai podrà deixar de fer coses pels altres.

Carrer Andreu Guri vs Carrer Església
Un acord de l´anterior govern municipal -progressista i encapçalat pel PSC amb la Generalitat de Catalunya, fa que avancin les obres del carrer Andreu Guri.
Aquestes obres que estan pagades totalment per la Generalitat, obliguen també, a què l´Ajuntament es faci càrrec de les obres de millores al carrer de l´Església.
Veiem amb satisfacció com la Generalitat fa front els seus compromisos i esperem amb impaciència que també ho faci l´ Ajuntament amb el carrer de l´Església.
****************************************************

JOVENTUTS SOCIALISTES DE CATALUNYA

Aquest és l´any del quixot, un personatge fascinant. Les actituds del qual davant el món poden representar a la joventut. El quixot és impulsiu i temerari, un tendre incomprès que persegueix quimeres impossibles i és considerat pels qui l´envolten un” boig”. És la imatge de què estem sols a la vida i que sovint les nostres lluites no estan ben vistes ni són compartides. A JSC Arenys de Mar som molts quixots que volem fer moltes coses, si tu també ho ets, animat!!!

Jscarenysdemar@wanadoo.es

************************************

MOCIO CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

En el passat Ple del dia 23 de març de l´Ajuntament d´Arenys de Mar el Grup municipal socialista va presentar una moció que va ser aprovada per la unanimitat de tots els regidors de l´Ajuntament.
La comissió ha d´estar formada per l´Alcalde com a president, o el regidor en qui delegui, i un representant de cada grup municipal.
Els objectius principals d´aquesta comissió son la redacció del protocol d´Actuació Integral en casos de violència de gènere i l´organització de campanyes de prevenció i d´informació destinades a promoure les relacions basades en la igualtat entre homes i dones.
La necessitat urgent de redactar un protocol que dicti i reguli les normes a seguir per qualsevol dels agents socials implicats en casos de violència va fer que presentéssim aquesta moció .Esperem que la unanimitat aconseguida faci que la Comissió es posi a treballar ràpidament.

Comparteix