Que ningú et prengui el català, la teva identitat!

Dades de l'entitat

Nom
PLATAFORMA PER LA LLENGUA
Codi postal
08350
Població
ARENYS DE MAR
Telèfon
693 486 381
Adreça de correu electrònic plmaresme@plataforma-llengua.cat
Àmbit
cultural

Qui som

Isabel Romano

Portaveu del Maresme

Martí Nebot

Tècnic territorial del Maresme

Judit Lligonya

Coordinadora de Calella

Francesc Martín

Coordinador Arenys de Mar

Toni Bellatriu

Coordinador Canet de Mar

Josep Lloret

vocal

Enllaços interessants

Alguns suggeriments que poden ésser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l'ús del català
Pàgina web de la Plataforma per la Llengua
El blocaire d'Arenys
Vols saber si les grans marques comercials etiqueten en català? Aquí ho trobaràs.
Aqui trobaras quins mòbils tenen l'opció del català
Catalunya ja no és una realitat bilingüe. L'arribada de gent nouvinguda fa que a Catalunya es parlin també moltes altres llengües, des de l'àrab fins l'urdú. En aquest contexte, ha nascut PARLACATALA.ORG, una associació sense ànim de lucre que facilita l'
La Plataforma Pel dret de decidir és una iniciativa de la societat civil que aplega una àmplia pluralitat d'entitats, moviments socials i persones d'arreu dels Països Catalans, on nosalres hi som presents.
Es un bloc creat per un dels membres de la Plataforma per la llengua-Maresme, bastant extens en temari, bastant interessant i que tracta sobre el català.
Encara que el nom de la web impacti, és un portal molt interessant que defensa tot allò que és català.
Entreu i veureu quina idea han tingut un grup d'Arenys de Mar.
...en favor de la llengua, el que no fem nosaltres no ho farà ningú.
Per qui estigui interessat en les llengües del món i en el lloc que ocupa el català per nombre de parlants
És un organisme creat amb l'objectiu de promocionar les llengües del món.
Vols jugar en català? Aquí trobaras moltes idees.
El Col·lectiu «Volem TV3» d'Elx-Baix Vinalopó naix arran del tancament de les emissions de TV3 al repetidor de la Carrasqueta per part de la Generalitat del PP.
Què en saps de la situació de la llengua catalana? Coneixes realment com es troba? Quin reconeixement legal té? On es parla? Quin ús se'n fa en els diversos àmbits de la vida quotidiana?
Manifest amb les reflexions al voltant de la llengua catalana i dels elements que faciliten el procés d'inclusió social de les persones nouvingudes.
Si aculls socialment, per què no ho fas lingüísticament?
Criteris de responsabilitat social a l'empresa. 10 preceptes de mínims que cal tenir en compte davant del consumidor català.
Hi tens molt a fer. Consumeix en la teva llengua.
L'etiquetatge en català, una necessitat clau per a l'empresa moderna.
Opinió amb independència.
Aprèn català a internet
Llengua i societat als territoris de parla catalana a l'inici del s.XXI, L´Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord,la Franja, Illes Balears i Comunitat Valenciana
La situació sociolingüística als territoris de parla catalana al s.XXI, L´Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord,la Franja, les Illes Balears i el País Valencià

Taller de glosa a l’Institut Els Tres Turons

El passat divendres 20 d’octubre l’Institut Els Tres Turons d’Arenys de Mar va estrenar un taller de glosa per als alumnes de secundària del centre.

La glosa consisteix a cantar versos que s’improvisen al moment mateix d’interpretar-los. Aquests versos improvisats es canten sobre una determinada melodia, com pot ser el garrotín, la nyacra, domine, la perdiueta, corrandes de Beget, etc.

Xerrada de Josep Palau i Fabre a la Sala Josep M. Arnau del Centre Cultural Calisay

El 22 de setembre tindrà lloc a la Sala Josep M. Arnau del Centre Cultural Calisay d'Arenys de Mar una xerrada de la figura de Palau i Fabre en el marc de l'any de l'autor a càrrec de Sam Abrams.

Sam Abrams és un assagista, poeta, crític literari i traductor de diversos poemes moderns catalans a l'anglès. Serà present a l'acte com a ponent de la xerrada i ens explicarà la vida de Palau i Fabre així com els seus poemes més recurrents.

Exposició itinerant: "Josep Palau i Fabre. L'home és un animal que es busca" al Centre Cultural Calisay

Del 12 al 25 de setembre disposarem de l'exposició itinerant de Palau i Fabre al Centre Cultural Calisay.

Cine Pícnic: Pànic

La Plataforma per la Llengua del Maresme ens plau convidar-vos un any més al Cine Pícnic a la platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar!

L'estiu ja ha arribat i això vol dir que el Cine Pícnic torna a les platges arenyenques! Com sempre, tots els dimarts a partir de les 21:00h podeu venir amb el vostre sopar preparat així com amb la millor companyia per gaudir de cinema en català! A les 22:00h es començarà amb les projeccions.

11/07: Mascotes.
18/07: Pànic.
25/07: Buscant la Dory.

"El català, al cinema!", exposició a la Sala de les Bótes del 08/11 al 17/11,

L’oferta de cinema en català, un ínfim 3%.

El cinema és un dels àmbits on la nostra llengua es troba més discriminada i amb una situació de clara desigualtat respecte a l'oferta en espanyol. La Plataforma per la Llengua ha elaborat una exposició que permet acostar-nos a les dades reals d'aquesta anomalia única en mercats lingüístics comparables, mostrar la demanda potencial del cinema en català i, alhora, facilitar informació i recursos per als consumidors per a poder intervenir davant d'aquesta situació.

Xerrada “La llengua de signes catalana en una societat multilingüe”

Activitat del Correllengua 2016

El divendres 21 d’octubre, a les 7 del vespre, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos), Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem la xerrada ―La llengua de signes catalana en una societat multilingüe‖ a càrrec de Jordina Sánchez Amat i Gabriela Cuadros Ibargüen.

Exposicions "El català és de tothom" i "Joan Oliver, l'home - Pere Quart, el poeta"

Us animem a venir a les exposicions "El català és de tothom" i "Joan Oliver, l'home - Pere Quart, el poeta" que tindran lloc a Canet de Mar del 20 d'octubre fins al 30 d'octubre a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos).

La primera presenta algunes reflexions entorn l’ús social del català. Ofereix diverses claus per a entendre la llengua, i fer-ne ús dins l’entorn proper.

Presentació del llibre “Barcelona” d’Enric Calpena

Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem el divendres 7 d’octubre, a les 7 del vespre, la presentació del llibre “Barcelona” del periodista Enric Calpena a la biblioteca P. Gual i Pujadas.

Mòstra de Cinèma Occitan 2016

El dissabte 24 de setembre, a la sala d‟audiovisuals del pavelló municipal d‟esports (Carrer Catalunya, s/n), Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem per tercer any consecutiu la Mòstra de Cinèma Occitan. Enguany oferirem una marató de cinema occità amb les 6 pel·lícules que hi ha disponibles. Els films són en llengua occitana i els subtítols en català (VOSC).

III Concurs de Scrabble en Català de Sant Joan de Canet de Mar

El divendres 24 de juny, festivitat de Sant Joan, el Club de Scrabble en Català Canet de Mar i la secció local de la Plataforma per la Llengua, organitzarem a la planta baixa de La Masoveria, al Centre Cívic i Cultural Vil·la Flora (Riera Gavarra, s/n), el III Concurs de Scrabble en Català de Sant Joan de Canet de Mar.

L’hora d’inici del concurs serà a les 16 h de la tarda i la cloenda aproximadament a les 20 h del vespre. Les inscripcions presencials s’obriran a les 15.30 h.

Pàgines