Amants dels bolets!

Dades de l'entitat

Nom
Associació Micològica del Maresme
Adreça
Avinguda Europa
Codi postal
08350
Població
Arenys de Mar
Comarca
El Maresme
Telèfon
93 792 07 31 (president)
Adreça de correu electrònic belisarige@terra.es
Àmbit
cultural
Nombre de socis
52
Quota
7,25 euros/any
Data de constitució de l'entitat
10-05-2000
nif
G-62222751
Núm. registre local d'entitat
23
Núm. registre d'entitat a la Generalitat
23.388

Qui som

Belisari Gonzàlez

president

Jaume Puig

vicepresident

Xavier Masclans

secretari

Francisco Molina

tresorer

Remei Lombanda

vocal

Cursos i exposicions

XIè. CURS DE MICOLOGIA.
En col.laboració de l'Ajuntament, s'organitza cada tardor en el CEIP Joan Maragall d'Arenys de Mar. Enguany va començar el 30 de setembre i acabarà el 25 de novembre. És gratuït i les classes, tant les teòriques com les pràctiques, són impartides per l'expert micòleg arenyenc i president de l'entitat, Belisari Gonzàlez. Es fan cada dilluns , a partir de 2/de 9 del vespre.

Activitats i finalitats principals

- Recollir, canalitzar i donar impuls a l'interès existent a la comarca envers dels bolets; des del punt de vista científic, popular, gastronòmic,...tenint en compte el seu caràcter eminentment cultural i educatiu, així com per a fomentar la seva recerca, recol.lecció i classificació.

- Dedicar especial atenció a la toxicologia micològica, a fi de prevenir i reduir les possibles intoxicacions per ingestió de bolets tòxics o metzinosos.

Notícia

L'Associació està fent tots els tràmits encaminats a la homologació internacional d'un nou bolet autòctom, el LYSURUS ARENYNSI, varietat única i nova que va aparèixer, per dos cops, la passada primavera, al costat de la Plaça de la Sardana d'Arenys de Mar, en el pendent arbrat que hi ha davant la Guarderia Maricel. La troballa la va fer Merçè Boada, veïna de can Nadal, al costat de l'indret, tot comunicant-la a l'Associació, membres de la qual van recollir unes mostres dels singulars exemplars per al seu anàlisi i estudi. També es van fotografiar i filmar.