Joan Dulsat, arenyenc de l'any 2003

Joan Dulsat i Massuet ha estat proclamat arenyenc de l´any 2003, segons ha donat a conèixer avui l´Associació d´Informadors d´Arenys (L´AIA). Dulsat ha estat triat arenyenc de l´any per haver estat cap visible de la comissió organitzadora de la revetlla de Sant Joan d´Arenys de Mar que l´any 2003 van organitzar la seva 25ena edició. Al llarg d´un quart de segle, aquesta festa popular s´ha convertit en un referent a la nostra comarca i a Catalunya. Coincidint amb aquest aniversari, els organitzadors de la revetlla van decidir donar per acabada la seva trajectòria al davant de la festa i donar pas a nova gent que vulgui tirar-la endavant.

Joan Dulsat i Massuet té 44 anys, va néixer a Arenys de Mar l´any 1959. Està casat i té una filla de 13 anys. De professió llibreter i editor, va formar part de la vocalia de joves de la desapareguda Associació de Veïns d´Arenys. Inicialment membre de la Juventut Comunista, ha estat militant de partits vinculats a aquesta ideologia. Fa més de 25 anys, el grup de joves al qual pertanyia i que organitzaven activitats culturals i festives, van decidir celebrar una revetlla de Sant Joan popular i oberta a tothom. Aquest col•lectiu també va ser l´impulsor de la fira de solstici d´estiu, lligada a la mateixa revetlla de St. Joan. Dulsat i la seva dona són, de la quinzena de persones que van iniciar la revetlla de Sant Joan ara fa 25 anys, els únics que van continuar fins al final.

Joan Dulsat també ha estat el creador i impulsor de la iniciativa Arriba´t a Arenys, que consisteix a organitzar visites guiades al Port d´Arenys i a les rutes espriuanes de la nostra població. Ara fa 18 anys que es desenvolupa aquesta activitat que ha portat a Arenys 108.000 visitants.

Dulsat és membre del plenari del gremi de llibreters de Catalunya.

En rebre la notícia de la seva elecció, Dulsat va manifestar que el guardó “és un reconeixement a tot el grup de gent que fa 25 anys va fer la revetlla de Sant Joan”.

Per a l´elecció de l´arenyenc de l´any, l´AIA ha seguit el tradicional procés participatiu on 50 persones, 25 homes i 25 dones, van votar entre diversos candidats la persona mereixedora del guardó.

Arenys de Mar 14 de març del 2004

Comparteix