Una arenyenca crea la primera escola catalana a Londres

El passat 10 d'octubre va obrir les portes la primera Escola Catalana a Londres. Un projecte impulsat per l'arenyenca Sònia Barrachina juntament amb Jordi Bou i amb la col·laboració d'Ester Pou, que vol ser un espai d'aprenentatge de la llengua i del patrimoni cultural català, i un punt de trobada de la jove comunitat catalana resident a Londres.
La seva creació ha derivat de les trobades mensuals de nens i pares que Catalans UK -el Casal Català de Londres- va demanar a Sònia Barrachina que creés i desenvolupés a partir del Nadal 2014. Precisament, Catalans UK és l'ens que ha donat recolzament al projecte des del primer dia, i qui ha facilitat la gestió econòmica i ha contribuït a trobar l'espai.
Els objectius de l'Escola Catalana a Londres passen per presentar una proposta educativa adequada per reforçar els vincles amb la cultura catalana, i afavorir el creixement i desenvolupament dels nens i nenes com a catalans ciutadans del món, promoure estratègies d'agrupament i de treball conjunt que promoguin un sentiment de comunitat i promoguin la llengua catalana com a eina de comunicació, així com promoure la celebració de les festivitats del calendari català.
Aquesta arenyenca ho defineix com a un projecte petit, però molt engrescador en tractar-se del primer projecte educatiu amb format escola que ha existit mai a Londres. És una escola de dissabtes i hi ha 26 nens matriculats, dividits en tres nivells: Aula d’Infantil (3-5 anys), Aula de Cicle Inicial (6-8 anys) i Aula de Cicle Superior (9 anys en endavant).

Si voleu més informació, podeu accedir a www.escolacatalanalondres.com

Font: http://www.arenysdemar.cat/30415

Comparteix