Presentació del llibre ‘Catalanes medievals’

L'associació de Dones per la Igualat i la Plataforma per la Llengua organitzen la presentació d'aquest llibre escrit per Elisenda Albertí.

Aquest llibre és un recull d'històries d'algunes dones catalanes, que van viure en aquesta etapa i van tenir una participació activa en els àmbits cultural, polític, científic o comercial, tot i que la societat els reservava un paper irrellevant.

N'hi ha vint-i-quatre: Sesnanda, camperola i propietària; Emma, emprenedora i abadessa; Llúcia, propietària de castells i terres; Ermessenda, acusada de càtar; Elisenda, repobladora i captiva; Mercadera, l'heroïna; Marquesa, una infeliç comtessa; Gueraula, sàvia i guaridora; Valentina, penjada per bruixa; Caterina, mercadera; Hipòlita, escriptora... i unes quantes més.

Qui és Elisenda Albertí?

És editora i escriptora.
El 1997 en morir el seu pare, Santiago Albertí, es féu càrrec del segell editorial que ell havia fundat el 1954 i en la qual havia treballat des de 1987. Després d’una llarga etapa d'actualització del fons editorial, l’any 2004 inicià la col·lecció Orígens amb la publicació de nous títols. És autora del llibre 'Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes' (2004); 'Dames, reines, abadesses, 18 personalitats femenines a la Catalunya medieval' (2007), 'Dones de Barcelona, històries i llegendes barcelonines des del segle IV fins al XIX' (2011) i 'Catalanes medievals, 24 històries femenines de l'edat mitjana' (2012).

El llibre es presentarà el 19 d'abril a la sala Noble del Calisay a 2/4 de 8 de la tarda, l'acte és organitzat pe l'Associació de Dones per la Igualtat i la Plataforma per la Llengua.

Si voleu més informació: www.albertieditor.cat

Comparteix