Presentació de la Federació d´associacions i grups de dones

La Federació d´associacions i grups de dones del Maresme es presenta oficialment.

Ja fa més de tres anys que les associacions i grups de dones de la comarca venen reunint-se per bescanviar experiències, informacions i recursos. Aquest 30 de gener, en el marc del castell de can Jalpí (Arenys de Munt) faran el seu primer acte oficial com a Federació. De moment la federació agrupa a 10 entitats de dones maresmesques, tant de l´Alt com del Baix Maresme, que són exponent de la vitalitat del moviment feminista a casa nostra.
- Adelfa (Associació en Defensa de la Dona Maltractada) de Mataró
- Associació D´Ones de Cabrera de Mar
- Associació de Dones de la Vallalta (que agrupa les dones de Sant Pol, Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta)
- Associació de Dones Montserrat Roig, d´Alella
- Associació DonaViva, d´Arenys de Munt
- Associació Dones per la Igualtat, d´Arenys de Mar
- Associació Dones Solidàries d´Alella
- Associació La Dona per la Dona, de Llavaneres
- Associació Viladona, de Vilassar de Mar
- Dones de Dalt, de Premià de Dalt
Aquestes són les entitats fundadores que donaran la benvinguda, a les 11 del mati a Can Jalpí als representant polítics i a la premsa de la comarca.
Els actes de presentació començaran amb les paraules de Marta Selva, presidenta de l´Institut Català de les Dones i de Carme Riera, presidenta de DonaViva i també President de la Federació d´associacions i grups de dones maresmenques. Ambdues estaran acompanyades per l´alcalde d´Arenys de Munt com a representant de la localitat amfitriona.
Hi haurà un espai de preguntes dedicat especialment als representants de la premsa i, seguidament, es farà la foto de grup de totes les Presidentes de les entitats fundadores de la Federació d´associacions i grups de dones del Maresme.
A continuació les escriptores i periodistes: Dolors Renau, Carme Coromina i Gemma Lienas seran les ponents de la taula rodona. La situació de la dona, avui.

Gemma Lienas i Massot és una escriptora catalana.
Un dels seus personatges més coneguts és la Carlota, protagonista d'alguns dels seus llibres com: ‘El diari violeta de la Carlota', Destaquen també novel•les com: ‘El final del Joc, o Bitllet d'anada i tornada, centrades cadascuna en un conflicte psicològic. D'altra banda, com a activa feminista, també ha escrit assaigs sobre diferents temes lligats al món de la dona.

Carme Colomina entre 1997 i 2001 va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel•les. Després ha estat cap de la secció d´Internacional i sotscap d´informatius a la mateixa emissora. Del 2005-2006 va editor un programa setmanal sobre l´actualitat europea a Catalunya Ràdio. Actualment és secretària general de l´APEC, Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

Maria Dolors Renau és una psicòloga i pedagoga catalana. Treballà en el col•lectiu de mestres Rosa Sensat i fou directora de l'escola d'Educadors "Flor de Maig" de la Diputació de Barcelona. A les eleccions generals espanyoles de 1982 i 1989 fou diputada pel PSC-PSOE per la província de Barcelona. També ha estat Parlamentària al Parlament Europeu. Des de 1993 és cap del Gabinet de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

Marta Selva es una militant activista feminista, compromesa per la causa de la igualtat, vinculada al món de la docència com a professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, cofundadora de la cooperativa de Drac Màgic. Va estat nomenada presidenta de l´Institut Català de les Dones l´any 2006.

Comparteix