Pa amb xocolata contra el càncer d'ovari

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer d'Ovari, que se celebra el 8 de maig, la Unitat de Ginecologia Oncològica del Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), han posat en marxa una campanya per donar a conèixer aquesta malaltia.
La iniciativa consisteix en la venda d'un pa amb xocolata solidari que es vendrà (el dia 8) en diferents establiments de Barcelona al preu simbòlic d'1 euro.
Els mestres de la forneria i de la pastisseria creatives de Barcelona, Daniel Jordà i Oriol Balaguer, han estat els escollits per liderar la creació del producte, inspirat en el color verd marí del logotip que simbolitza la lluita contra la malaltia.

Amb la venda del pa amb xocolata s'espera poder recaptar fons per a la recerca de la malaltia a Vall d'Hebron, que se centra en la identificació de noves dianes terapèutiques que permetin la millora del pronòstic actual. L'objectiu de la campanya és donar visibilitat a una afecció desconeguda entre la població i de la qual cada any es diagnostiquen més de 3.000 casos a l'estat espanyol.
Actualment té una elevada taxa de mortalitat, ja que encara no existeix un diagnòstic precoç eficaç. En relació a aquest tema, el cap de la unitat d'investigació biomèdica de l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, Jaume Reventós, ha explicat que s'està treballant "intensament" per poder preveure el pronòstic, però que "l'escenari no és fàcil". Per aquest motiu ha destacat la importància "d'estimular la investigació, ja que és necessària".

Aquest mateix dia s'instal·laran diferents punts informatius als vestíbuls de les àrees Maternoinfantil i General de l'Hospital Vall d'Hebron, amb la participació activa de representants i voluntàries de l'Associació d'Afectats pel Càncer d'Ovari (ASACO), per donar a conèixer aquesta malaltia entre les persones que vinguin al centre i es repartiran adhesius amb el logotip i el lema de la campanya. La seva presidenta, Paz Ferrero, ha reivindicat la falta d'una "investigació bàsica" per al càncer d'ovari, així com un "biobanc, hospitals de referència i ginecòlegs experts". Ferrero ha assegurat que el "tractament farmacèutic funciona millor quan hi ha un bon tractament quirúrgic".

El càncer d'ovari representa entre el 4 i el 5% de tots els càncers en la dona, el quart tumor més freqüent després del de mama, el colorectal i el d'endometri. Un 40% d'aquestes pacients són majors de 65 anys, amb una major incidència a partir dels 75 anys.

Font: Diari Ara
http://www.ara.cat/societat/Pa-xocolata-lluitar-cancer-dovari_0_11338868...

Per saber-ne més:
http://www.vhebron.net/ginecologia-oncologica

Comparteix