L’Institut Català de les Dones impulsa la divulgació del servei 900900120

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, han signat aquest matí un acord de col·laboració per a la divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120. L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar.
En el transcurs de l’acte de signatura de l’acord , Montse Gatell ha subratllat la importància de donar a conèixer que “trucant al 900900120 s’accedeix directament a la xarxa especialitzada de serveis on s’ofereix assessorament professional i acompanyament. Hi poden trucar tant les pròpies dones que travessen situacions de violència com les persones del seu entorn”.
Miquel Buch ha destacat que “el món local està plenament compromès en la lluita per eradicar la violència masclista. Des de l’Associació Catalana de Municipis impulsarem el telèfon d’atenció telefònica 900900120 i totes les accions necessàries per fer arribar als ajuntaments els recursos per a què les víctimes de la violència masclista puguin ser ateses”
Per la seva banda, Xavier Amor, ha explicat que “des de la Federació de Municipis refermem el compromís dels ajuntaments per facilitar tots els mecanismes que siguin possibles per a la protecció de la dona. En aquest sentit, celebrem i valorem molt positivament aquest acord de col·laboració per a la difusió del servei d’atenció telefònica 900900120”.

Font: ICD

Comparteix