JA HEM FET EL TALLER !

El dissabte 8 d' octubre com estava previst, vàrem fer el taller "Participar és transformar". Una vintena de dones ens vàrem aplegar a la Sala Noble de l´edifici del Calisay amb l´objectiu de reflexionar sobre diferents temes :
La trobada es va encetar amb la presentació de les assistents on es va fer palès el valor de la diferència que es va aprofitar per comentar la diversitat i pluralitat de dones que estem arreu del món. El valor de la diferencia també entre homes i dones, i com les dones amb la nostra especificitat si convivim i treballem amb relacions d´igualtat amb els homes, conjuntament podem fer un món més just o solidari. Les dones hem de tenir en els homes els nostres aliats, aspecte en que totes hi vàrem estar d´acord. Al fil, es comentava com al feminitzar-se algunes professions es perd la possibilitat de treballar conjuntament per educar tots junts en la igualtat i es va posar l´exemple, de l´ensenyament. La reflexió sobre els conceptes “poder” i “autoritat” va ocupar també un espai de reflexió, i de quina manera durant molts anys i fins i tot avui, la nostra societat funciona encara valorant molt mes el poder que l´autoritat. El poder s´estableix, s´imposa i l´autoritat es concedeix, es reconeix i circula d´unes a altres... i en el nostre cas, així ha de ser entre les dones; ens hem de concedir autoritat entre nosaltres. La nostra societat funciona encara amb poca transversalitat. . ... En un altre moment es va debatre sobre el treball domèstic, que ara s´anomena treball de cura, i com les dones sempre hem tingut cura del nostre entorn i com posem en el centre dels nostres interessos, la vida. Finalment es parlà de la importància que les dones treballem en xarxa. Les nostres feines sempre son presencials, per tant, treballant i col·laborant en xarxa, arribarem molt més lluny, ens podrem repartir les feines i la informació. Bé, aquests son alguns dels temes, el debat en viu va resultar molt ric.
Aquest taller responia a una oferta feta per l'Institut Català de les Dones i es tracta d´un dels tallers del bloc que s´anomena “Eines de participació”. L´associació s´hi va acollir i vàrem convidar a tothom a assistir-hi.
La Xarxa Feminista http://www.xarxafeminista.org va ser l´encarregada de conduir el debat, i amb sorpresa, ens varen comentar que s´havien trobat amb un grup de dones molt potents i amb idees molt clares sobre la participació de les dones a la societat. Elles portaven preparada tota una documentació a fi d´engegar el debat i no la varen necessitar en cap moment ja que la participació es va produir d´una manera natural i oberta. En fi, que les dones d´Arenys de Mar i de Munt hem fet un bon paper.
Comparteix