Homenatge a Federica Montseny

Una representant de l'associació de dones va assistir el 13 d'octubre al Palau de la Generalitat a la jornada d'homenatge a Federica Montseny.
L'acte va començar amb la benvinguda càrrec de la Sra. Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones; seguidament la Hble. Sra. Marina Geli consellera de salut va pronunciar la conferència : "Federica Montseny, la dona compromesa".
La Sra. Fina Birulés, professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona va parlar de la seva activitat política "Entorn de la revolució".
La Sra. Mary Nash, catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona va parlar de la Fedrica Montseny com a "Ministra i feminista".
"L'escriptora i el seu entorn" va córrer a càrrec de la Sra. Montserrat Palau, escriptora i professora de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
"El llegat d'una militant" el va explicar la Sra. Antonina Rodrigo ja que com a escriptora coneix a fons la biografia de la Federica Montseny.
Va cloure l'acte l'Hble. Sr.Josep Bargalló com a conseller primer de la Generalitat de Catalunya.
Hem de dir que paral·lelament es va inaugurar l'exposició "Federica Montseny 1905-1994. Serà una exposició itinerant per tant des de l'associació, procurarem portar-la a Arenys de Mar per l´interès que ens va generar el tema i la persona.
Comparteix