DEL 10 AL 22 DESEMBRE : Exposició les dones i les filosofies

Reflexions en femení...
Les dones i les filosofies
L'exposició "Les dones i les filosofies" pretén reflectir el pensament de les dones en el món occidental i trencar amb l'absència femenina en aquest àmbit.
"Les dones i les filosofies" recull una mostra d'algunes de les dones que, al llarg de la història, han fet aportacions en l'àmbit del pensament i de la reflexió filosòfica i científica. Això inclou disciplines com l'ètica, la sociologia, la política, la pedagogia o la psicologia.
S'ha de dir, però, que algunes d'aquestes pensadores foren també dones d'acció que van voler canviar el món, van crear escoles, formaren part d'associacions i van participar en lluites revolucionàries.
L'EXPOSICIÓ RESPON A LA VOLUNTAT DE RESCATAR DE L'OBLIT EL QUE HA ESTAT IGNORAT SISTEMÀTICAMENT: EL FET QUE LA REFLEXIÓ FILOSÒFICA HA ESTAT PRACTICADA PER AMBDÓS SEXES.

AIXÍ, HEM FET UN ESFORÇ DE MEMÒRIA AMB UN TRIPLE OBJECTIU:
FER JUSTÍCIA A LES DONES DEL PASSAT.

OFERIR MODELS INTEL·LECTUALS A LES DONES DEL PRESENT.
CORREGIR LA MANCA DE RIGOR CIENTÍFIC DELS CONTINGUTS PEDAGOGICS, ELS QUALS PATEIXEN ENCARA UN BIAIX ANDROCÈNTRIC.

Lloc : Biblioteca Municipal.
La mostra es podrà veure fins el 22 de desembre
LA BIBLIOTECA DISPOSA D'UN CD QUE EXPLICA EL RECORREGUT DE L'EXPOSICIÓ.
Si clickeu sobre de la foto, podreu obtenir més informació.

Recull de l'acte de presentació:
Amb l'assistència d'unes 28 persones la Dra. en filosofia i comissaria de l'exposició Sra. Anna Masó, va fer una explicació sobre la mostra i una síntesi de les dones que es presenten a l'exposició. Va estar acompanyada i presentada per la presidenta i l'encarregat de presentar a l'autora i d'explicar el concert amb la Diputació de Barcelona va ser el Sr. Marc Solé, Treballador Social dels Servis Socials de L'Ajuntament d'Arenys de Mar.

Comparteix