"CONSTRUIM MIRADES DES DE LA PUBLICITAT"

El dijous 22 de març a la Sala Noble teníem una cita amb la Montse Calopa i la Gemma Paricio que ens varen ajudar a reflexionar una vegada més, sobre la publicitat. Aquesta vegada ens van proposar una conferència - tertúlia “Construïm mirades des de la publicitat”, on elles anaven parlant i a la vegada, projectaven un audiovisual que havien preparat amb diversos documents d´anuncis de diverses èpoques tan d'estàtics com en moviment.
A la fi també ens van donar a conèixer altres propostes de fer publicitat, “una altre publicitat es possible” deia una d´elles, i com exemple ens van proposar que visualitzéssim anuncis extrets de la xarxa que proposen nous models i noves mirades i que ajuden a reflexionar sobre el producte des d´altres vessants.
El públic va participar fent comentaris relacionats amb la trampa que significa algunes vegades la venda d´un producte, i com ens pot arribar a afectar com a persones aquests missatges que rebem, des de induir-nos en els nostres gustos per a tots igual, fins a trastocar l´autoestima. Es posava l'exemple d'una publicitat dels anys 70 "Plan Pons. Belleza en 7 dias", el vídeo ens mostra que al cap dels 7 dies de posar-se aquella crema, el carrer esta ple de nois en un cotxe esportiu esperant a la noia que suposadament se l´ha posat. La noia en qüestió te com a màxim 17 anys i es evident que no li cal cap crema ja que la seva pell es de persona jove. També es va comentar el poc que es parla del procés de producció i el cost que té. Com a exemples en tenim molts, però en concret els productes que es fabriquen a països en els que hi ha explotació de les persones en el procés de fabricació. Es va parlar també de la importància de que prenguem, consciència de tot això , i que els nens i nenes des de petits, haurien de poder tenir una mirada crítica sobre el que ens venen. Es parlà doncs de l´aprenentatge en la seva globalitat, sobre coses útils i també sobre aquest aspecte.

SI VOLEU COMPLEMENTAR AMB MÉS INFORMACIÓ,
US RECORDEM QUE PODEU VISITAR L'EXPOSICIÓ “Benvingudes a la il•lusió. La trampa de la publicitat. AL MUSEU MARÉS DE LA PUNTA fins el dia 28 d'Abril

Comparteix