25 DE NOVEMBRE DE 2011

DISCURS DIVENDRES 25 DE NOVEMBRE DE 2011
DIA EN DEFENSA DE LA DONA MALTRACTADA

Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim
Amb el Nom d`Allah, la Font de Vida, el Vincle entre totes les criatures

UN 25 DE NOVEMBRE DE FA CATORZE SEGLES

Us faré una petita selecció de versicles de l`Alcorà, primer amb la recitació en àrab, segòn amb la traducció catalana, i tercer amb un petit comentari. Una petita mostra de l`Alcorà: paraula núa que respira llibertat, visió, amor, compassió i saviesa.

يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّـهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّـهَ
عَلِيمٌ خَبِير

Oh, humanitat! Certament us hem creat d`un mascle i una femella, i us hem fet pobles i tribus per que us reconeguéu els uns als altres. Certament la persona més noble de entre vosaltres es la més sensible a Allah. Certament Allah és Lo Savi i Lo Coneixedor. (49,13)

Comentari: L`Alcorà i l`exemple del Profeta celebra el valor i el reconeixement de la diversitat. Aquest versicle és motiu de celebració. Una font d`aigua fresca. La font del gaudi per la diversitat i el reconeixement de l`altre. Una bofetada “islàmica” a les persones racistes, masclistes, violentes i fanàtiques. A aquells homes sense cap sensibilitat a Allah, que practiquen, en nom de l`islam, la discriminació i l`opressió, i generen por i patiment en les seves families i societats.

وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ

Els homes i les dones que confien, són els protectors els uns dels altres. (9,71)

Comentari: Els homes i les dones que confien, ténen la responsabilitat de la cura i protecció de l`altre. És molt important recalcar això de “QUE CONFIEN”. Perque solament qui té por i no confía en sí mateix, pot oprimir i fer mal a l`altre.

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

I un dels seus signes, és que us ha creat en parelles i va posar entre vosaltres amor i misericòrdia fecundant. Certament en això hi ha signes per a la gent que reflexiona. (30,21)

Comentari: Cert, els que no reflexionen són els homes que maltracten, en nom de l`islam, a les seves dónes i filles. I en nom de l`islam, creen molt de malestar i patiment en les seves families i societats.

Somio amb una UMMA, la comunitat islàmica mundial, que celebri i reconegui la diversitat, tal com està escrit a l`Alcorà. Somio que la nostra gent gaudeixi d`unes relacions humanes realment islàmiques per a benefici de tota la humanitat. La finalitat de l`islam és fer despertar a les persones i gaudir de lo que la ceguesa no els permet veure. Pau, benestar, solidaritat, percepció de la realitat tal com es, justícia, saviesa, salut, compassió, amor, força.

Això és lo que va ser oferit a la humanitat un 25 de novembre de fa catorze segles.

Comparteix