Una alcaldessa per a l'Arenys del nou país

Aquesta setmana la secció local d'ERC a Arenys de Mar ha escollit l'Annabel Moreno i Nogué com a cap de llista per a les properes municipals. D'aquesta manera, ERC es converteix en el primer partit d'Arenys de Mar que fa saber a la població qui liderarà el procés que a partir d'ara caldrà fer i que passa, essencialment, per la formació del millor equip possible i per l'elaboració del contingut del projecte. Feina feta, doncs, i ara ja podem centrar-nos en aquests dos objectius.

L'elecció de la cap de llista es produeix després que Esquerra Republicana proposés a ICV, CUP i Nova Esquerra Catalana, el juny de l'any passat, la creació d'una plataforma ciutadana en què els partits quedéssim en segon terme per permetre, en un procés obert i amb igualtat d'oportunitats, la incorporació de persones independents disposades a comprometre's amb la independència de Catalunya i amb un programa de sensibilitat social. Vam pensar que valia la pena unir esforços i renunciar a les sigles si calia, per aconseguir que aquestes dues prioritats tinguessin la màxima representació possible al proper Ajuntament i per reduir la incidència negativa de la fragmentació del vot i del principi d'Hondt.

Després que ICV rebutgés aquesta idea i que la CUP no hi donés cap resposta, a ERC hem posat fil a l'agulla i, amb l'Annabel al capdavant, encarem aquest objectiu d'aconseguir que a l'Ajuntament d'Arenys de Mar hi hagi el màxim nombre de regidors i regidores possible compromesos amb aquestes dues prioritats. Ens esperen uns mesos d'una gran intensitat amb les eleccions al Parlament Europeu, el referèndum del 9 de novembre i, finalment, les eleccions municipals. Per això, dilluns mateix iniciem una sèrie de trobades monogràfiques. La primera serà sobre el medi ambient i tindrà lloc a l'Open Sports Cafè a les vuit del vespre. Qui vulgui compartir amb nosaltres idees, inquietuds o propostes sobre aquesta qüestió serà ben rebut. I si no podeu venir ens les podeu fer arribar a través del correu electrònic arenysmar@esquerra.org o de qualsevol dels nostres perfils a les xarxes socials.

Comparteix