SALVEM LA PLATJA D'ARENYS?

Des que sóc petita que sento a parlar del tan esperat Passeig Marítim de la tercera platja (platja del Cavaió). I per fi arriba. I un cop ha arribat, uns quants personatges, amb certs interessos econòmics, val a dir-ho, manipulen als arenyencs amb el lema de “Salvem la Tercera Platja”. Però quina platja volem? Un descampat de sorra ple de cotxes que ens impedeix arribar a la nostra platja o un passeig digne, bonic, espaiós, on hi puguem passejar i anar en bicicleta sense perill de ser atropellats?
Si una cosa tinc clara i molt assumida és que treballo per fer el millor pel meu poble, sempre per l´interés superior d´Arenys, per sobre de totes les coses i sense perdre el món de vista. I aquesta és l´únic interès que em mou: aconseguir un Arenys cada dia millor. I Arenys es mereix un passeig marítim respectable i respectuós, del que puguem gaudir tots nosaltres, durant tots els mesos de l´any , que uneixi d´una vegada per totes, Arenys amb els pobles veïns. Un passeig on puguem anar a l´hivern amb els nostres fills a jugar amb joguines infantils, i a gaudir del nostre mar, on no hi hagi un descampat de sorra compactada pel pas de centenars de vehicles. Un passeig on els mesos d´estiu hi puguem accedir tots nosaltres, sense que sigui un desgavell, ni un caos, una platja que no estigui col•lapsada, ni sigui una platja ocupada per cotxes d´altres indrets que només s´acosten a la nostra tercera platja perquè és l´única de tota la costa del Barcelonès i Maresme, on l´aparcament és gratuït i a tocar de la sorra.
Recordo quan es va decidir recuperar la desembocadura del Rial de la Serp on els cotxes arribaven pràcticament fins el bot de l´aigua. Les crítiques, igualment van ser ferotges, carregant contra l´Ajuntament pel fet d´haver suprimit estacionaments. I el resultat és evident, i les millores a tots els nivells notables i inqüestionables. A algú se li acudiria ara, fer un pas enrere i tornar a la situació anterior?

I dona la sensació que hem perdut l´oremus. L´any 1978 va tenir lloc una manifestació amb el lema de SALVEM LA PLATJA, convocada per associacions de veïns, CCOO, UGT, UCD, ERC, PSC i PSUC. El motiu de la mateixa era evitar la urbanització de pisos a la platja del Cavaió. Això va ser Salvar la Platja!!! I ara de què la volem salvar? De tenir un Passeig? No entenc res.

I per això no faig més que preguntar-me de què volen salvar la tercera platja? D´un passeig per les persones? D´un passeig del que podrem gaudir tots els arenyencs durant tot l´any? I sisplau! Tots estem lluitant per a que es circuli i tots estem lluitant per a que es pugui aparcar! I nosaltres ho aconseguirem, aconseguirem un passeig per tots i del que tots estiguem orgullosos! I jo em sento ufana de poder ser una de les persones que impulsi aquest passeig del que tots en gaudirem. N´estic plenament convençuda!

Annabel Moreno Nogué
Secretària d'Imatge i Comunicació
Secció Local ERC Arenys de Mar

Comparteix