Saludem Arenys de Mar per la Independència i l'ANC

El passat diumenge dia 11 de desembre Arenys de Mar per la Independència i l'Assemblea Nacional Catalana es van presentar a la Sala Josep Maria Arnau del Calisay en un acte en què van participar, d'una banda, l'arenyenca Isabel Romano en representació d'Arenys de Mar per la Independència, i de l'altra, Miquel Strubell i Carme Forcadell en representació de l'ANC.

L'ANC es va constituir el passat 30 d'abril al Palau de Congressos de Barcelona en la Conferència Nacional per l'Estat Propi. Des d'aleshores, l'entitat s'ha dotat d'una organització i ha desenvolupat un procés d'implantació al territori que passa per la constitució del màxim nombre possible d'assembleees territorials. Aquesta fase culminarà el 10 de març de 2012 amb la celebració de l'Assemblea Constituent.

Durant l'acte celebrat a Arenys de Mar, el Sr. Miquel Strubell i la Sra. Carme Forcadell, membres del secretariat, van explicar els orígens i l'evolució de l'ANC i les actuacions que té previstes per assolir l'objectiu de la independència de Catalunya, unes actuacions que passen per una marxa simultània de diverses columnes que començarà el 23 de juny de 2012 i acabarà l'11 de setembre a Barcelona en una gran manifestació. El detall d'aquestes actuacions i tota la informació són a l'abast de tothom al web assemblea.cat.

Sens dubte som davant d'una de les iniciatives més sòlides que ha emprès el poble al marge de les institucions polítiques. Esquerra Republicana d'Arenys de Mar saludem la constitució de l'assemblea territorial de l'ANC al nostre municipi, Arenys de Mar per la Independència, i animem la població a involucrar-se activament en aquest projecte transversal i obert a tothom.

L'ANC recull el mandat sorgit de les consultes que van començar ara fa dos anys i escaig, el 13 de setembre de 2009, a Arenys de Munt, i que es van estendre per tot el país i van actuar com tot un revulsiu sacsejador de consciències. La consulta també es va fer a Arenys de Mar i més de 3.000 persones van votar SÍ a la independència.

Avui sabem que aquella voluntat expressada a les urnes autogestionades pel poble constituït en Adminitració és ja majoritària. Des del 29 de juny, data de la segona onada del Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió, sabem que el SÍ guanyaria un referèndum d'independència per un 60 % dels vots com a mínim si aquells que a l'enquesta diuen que no anirien a votar o que votarien en blanc ho fessin realment.

Paral·lelament, el passat dimecres 14 es va constituir l'Assemblea de Municipis per la Independència, de la qual forma part aquest Ajuntament arran de la moció aprovada al Ple del passat 26 d'octubre. Aquesta Assemblea està destinada a tenir un paper destacat en el full de ruta de l'ANC, ja que un dels objectius és organitzar un referèndum vinculant a través de l'àmbit municpal.

ERC d'Arenys de Mar posem el nostre grup municipal a disposició de l'ANC i d'Arenys de Mar per la Independència per qualsevol qüestió relacionada amb l'AJuntament que pugui facilitar-los l'acompliment del full de ruta que tenen traçat. Ens oferim a col·laborar en els actes de difusió que realitzin des d'ara i fins a la consecució de l'objectiu final, que és la constitució de Catalunya com a nou estat europeu.

Comparteix