Entre les febleses d'en Fors i les errades d'en Sierra

(Podeu llegir l'original a http://locals.esquerra.cat/arenysmar)

Després de la darrera actualització del nostre web, en la qual us posàvem al dia d'allò que va succeir al Ple de 21 de desembre, i un cop passades les Festes, ens tornem a posar a treballar entre rumors de pacte de govern CiU-PP-Bloc-PSC.

En el vídeo que hem fet per explicar-vos les febleses del govern Fors i que ja han vist més de 200 persones (http://youtu.be/O6Yyt_kr1I8), la nostra regidora es preguntava a canvi de què Estanis Fors havia arribat a l'acord amb els socialistes. Des del mateix dia 21 i abans i tot corren rumors que el PSC (4 regidors) podria entrar a govern. Cal recordar que CiU (4 regidors i alcalde), PP (2 regidors) i Bloc (1 regidor) sumen 8 i que, per tant, manca un regidor o regidora per a la majoria absoluta desitjada. Al marge que aquests rumors es confirmin o no, a Esquerra continua sense fer-nos gota de goig formar part d'un govern tan inexpert, tan ingenu i amb un lideratge tan feble com el d'Estanis Fors. I ara, després del que va passar al Ple del 21 de desembre, encara menys.

Per això ens ha sorprès desagradablement la lectura de l'article del periodista Enric Sierra, publicat a la pàgina 2 de la revista local L'Agenda. En aquest article s'afirma: “La regidora Moreno va intentar, in extremis abans del ple, evitar el pacte amb el PSC oferint el seu vot a favor dels comptes municipals i, fins i tot, la seva entrada al govern. No obstant, l´oferta de la republicana va arribar tard perquè el pacte polític ja s´havia fet.” Si bé és cert que la nostra regidora va oferir a l'alcalde una abstenció als pressupostos perquè no hagués de claudicar a les contrapartides exigides pel PSC, cosa que nosaltres mateixos recollim a l'esmentat vídeo, en cap cas li va oferir entrar al govern. Per tant, desmentim amb tota rotunditat la informació publicada en aquella revista.

Ignorem si es tracta d'una confusió que amb les presses va quedar sense aclarir o d'una afirmació feta amb la voluntat de confondre, però un cop més la revista L'Agenda publica informacions falses. Un cop més s'equivoca. Un cop més s'erra. I errar-se, en aquest cas, té conseqüències negatives per a Esquerra, ja que ens consta que diverses persones ja han fet córrer aquesta falsedat. Per tant, no sabem si en el proper número de la revista, el de febrer, podrem llegir la corresponent disculpa i rectificació del Sr. Enric Sierra pel bon nom del periodisme d'Arenys de Mar, pel dret que tenen les persones de ser ben informades i per la imatge pública d'Esquerra, però esperem algun tipus d'esmena d'acord amb el codi deontològic de la professió. No ho diem perquè sí, ja que tothom té presents altres articles publicats a L'Agenda que contenien informacions falses i que han causat alarma i perjudicis a les persones afectades.

La Secció Local d'ERC d'Arenys de Mar vol una premsa independent i potent, ben preparada i que s'expressi amb la màxima professionalitat possible. Aquests elements són la garantia d'una democràcia forta i d'una societat madura, amb esperit crític i amb capacitat de qüestionar tant el govern com l'oposició. Per això lamentem, un cop més, que es caigui en falsedats que posen en perill aquests valors i que afebleixen la vida política del municipi en uns moments en què les persones necessiten, més que mai, una política forta i de qualitat. Apel·lem, doncs, a la responsabilitat dels editors de la revista perquè esmenin aquest dany de la manera que considerin més convenient.

Comparteix