Demanem un govern dialogant, però ferm i decidit

Dimecres passat, darrer dia de febrer, l'alcalde Estanis Fors va convocar els grups municipals a una reunió per parlar de la solució que cal trobar davant les necessitats de la comunitat musulmana d'Arenys de Mar, que fa temps que busca un nou espai de culte que els permeti marxar de l'actual, ubicat al carrer Escolàpies, perquè se'ls ha fet petit. La demanda ha marcat el mandat des del primer dia i ha tingut diversos episodis com l'intent de suspendre les llicències d'activitats o la recollida de signatures i la pressió veïnal perquè l'espai de culte no s'ubiqués al carrer de Sant Gabriel.

Finalment semblava que s'havia trobat una solució de prou consens en uns terrenys a la Raureta on la comunitat musulmana podia edificar. Calia acabar de lligar els termes de l'acord: metres quadrats de construcció, durada de la concessió, quota mensual a pagar, etc. Semblava una solució prou bona per a tothom tenint en compte que molts veïns rebutjaven l'opció que la mesquita i el centre cultural s'ubiquessin al nucli i que la comunitat musulmana no veia amb bons ulls haver d'anar a parar massa lluny. Calia comptar, però, que també la nova ubicació proposada generaria algun tipus d'oposició. Sempre hi pot haver algun veí o grup de veïns que, pel motiu que sigui, rebutja que es pugui construir una mesquita o un centre cultural islàmic a prop de casa seva.

Esquerra Republicana ha mirat de tenir sempre una actitud constructiva i cordial a l'hora de conciliar les necessitats de les diverses comunitats d'arenyencs. Com a partit republicà que som, nosaltres creiem en el laïcisme, però també pensem que cal garantir la llibertat de culte sense fer diferències entre les diverses religions que conviuen al nostre municipi. Per això hem mantingut converses amb els representants de la comunitat islàmica i hem escoltat totes les inquietuds veïnals formulades amb respecte i amb voluntat integradora i convivencial. Tot i que no som a govern, ens hem posat en tot moment a la disposició de l'alcalde per resoldre aquesta qüestió de la millor manera possible.

L'alcalde Fors, però, que ja va demostrar una feblesa extrema en el trist episodi de la negociació del pressupost per al 2012 (http://youtu.be/O6Yyt_kr1I8), continua decidit a anar voleiant com una fulla segons d'on bufi el vent. Així, després de mesos i mesos de feina i quan finalment s'havia arribat a un cert consens, l'alcalde va dir a la reunió de dimecres passat que s'hi repensava i que desestimava l'opció de la Raureta vistes les firmes recollides contra la proposta i les trucades que havia rebut. En paraules de l'alcalde Fors (http://radioarenys.cat/php/cartaplayer.php?in=2012-03-01-12-45&out=2012-...), ell creu que ha de tenir “una solució que agradi a tothom". Aquesta declaració d'intencions aparentment tan noble, però, és novament un error de feblesa, indica únicament que l'alcalde està disposat a canviar d'opinió cada vegada que un grup de veïns reculli un nombre indeterminat de signatures o li faci un nombre indeterminat de trucades.

L'endemà de la reunió, la regidora d'Esquerra Republicana, Annabel Moreno, va fer aquestes declaracions en una entrevista telefònica amb Josep Maria Cano, conductor del magazín matinal de Ràdio Arenys, per explicar per quin motiu ERC havia decidit marxar-ne. De la mateixa manera van reaccionar la CUP i ICV. L'alcalde Fors també va tenir ocasió d'explicar-se a Ràdio Arenys, com hem dit, i va aprofitar per acusar-nos de voler fer un debat públic i de tenir reunions amb la comunitat de musulmans, com si aquestes no fossin, precisament, dues necessitats fonamentals per resoldre els problemes; com si ell mateix no hagués parlat mai de la proposta de la Raureta als mitjans. A més, poc després d'assegurar que ell havia de fer content tothom va contradir-se dient que potser no podria, però que volia intentar que com a mínim no hi hagués el rebuig que hi ha en l'actualitat. Fins i tot va acabar dient que la Raureta no estava desestimada com a opció tot i la notícia publicada el dissabte següent a Ràdio Arenys (http://radioarenys.cat/index.php?p=noticia&id=10811) segons la qual “El president de CDC a Arenys ha recordat que se li va fer una proposta a la comunitat musulmana d’ubicar el centre a la Raureta amb la qual no hi estan del tot d’acord. També ha reconegut que la pressió ha estat determinant, ja que molts militants de CiU havien signat en contra del trasllat a la Raureta.”

A Esquerra Republicana tornarem a asseure'ns a parlar quan hi hagi una nova proposta, tornarem a fer les reunions que calgui, però només demanem que l'equip de govern sigui seriós, que valori pros i contres de les propostes, però que un cop les ha posades damunt la taula i després d'hores i hores de feina no canviï d'opinió per una pressió veïnal que sempre hi serà. Si pretenem que tothom estigui content, cosa tan ideal com utòpica, correm el perill que tothom acabi descontent.

Comparteix