Bones festes malgrat les males notícies

(Trobareu l'original d'aquest article, amb tots els enllaços habilitats, al nostre web: http://locals.esquerra.cat/arenysmar)

Dimecres passat vam viure un altre d'aquells plens que ens provoquen tristesa i indignació com a arenyencs. No va ser la millor manera d'acabar el 2011 ni d'encarar les festes. El govern portava els pressupostos a aprovació. S'havien fet fins a quatre reunions per tractar aquesta qüestió, la majoria d'elles ben inútils. En més d'una ocasió no s'hi havien presentat ni l'alcalde ni el regidor d'Hisenda i en cap cas s'havia iniciat un procés de negociació. Aquesta actitud de desídia i de manca de preparació va fer que, a 48 hores del Ple, el govern Fors s'adonés que no tenia assegurat el suport de cap grup de l'oposició per poder aprovar els pressupostos. Només calia una abstenció. I els socialistes eren, precisament, l'únic grup que no havia assistit a cap de les reunions.

El govern, finalment, decideix acceptar, sense més, les condicions del PSC, unes condicions que passaven per la supressió de l'acord de Ple adoptat el mes anterior en referència a la recollida selectiva porta a porta, un acord en què el vot favorable de 13 regidors (inclosos els 8 de govern) culminava un procés llarg i laboriós que finalment només havia trobat l'oposició, precisament, dels quatre regidors socialistes. A més, també posava una segona condició: prioritzar les obres del Bareu (en què l'Agència Catalana de l'Aigua ha de posar uns diners que no té) en detriment d'un tram de la Riera (que tenia assignats els diners i ara trigarem anys a poder fer).

Ha estat un episodi més, però un dels més lamentables del govern Fors. Les declaracions de l'alcalde tant al Ple com als mitjans de comunicació són plenes de contradiccions en què queda clar que, senzillament, va caure en el parany del PSC. La regidora d'ERC, Annabel Moreno, va parlar amb una autoritat moral i política indiscutible. La seva intervenció al Ple és la més reproduïda de totes les que van enregistrar les càmeres de Ràdio Arenys. Lamentablement, tot fa pensar que l'any que aviat començarem estarà marcat per aquesta mateixa manera de fer que l'alcalde ha demostrat fins ara. Malgrat aquests mals auguris, però, hem de continuar treballant per assegurar-nos que l'any 2015 hi haurà una bona alternativa que ens permetrà iniciar un nou cicle més esperançador per a Arenys de Mar.

Si voleu estar al cas del debat que s'ha generat arran del Ple del dia 21, us recomanem l'apunt de la regidora Annabel Moreno i Nogué, “Trista”; el de l'exregidor Marc Soler i Colomer, “Ple de pressupostos: les formes (I)” o el del president de la Secció Local, Xavier Mir, “Què coi ha passat?”. També podeu sentir les declaracions de la regidora Annabel Moreno just després d'acabar-se el Ple, l'entrevista telefònica que Ràdio Arenys va fer-li l'endemà, la taula rodona posterior en què va intervenir Xavier Mir o l'entrevista a l'alcalde Estanis Fors i la regidora del PP Belén Quintero divendres 23 a Ràdio Arenys, en què es fan evidents les contradiccions esmentades. Igualment, podeu llegir el comunicat conjunt emès per ERC, ICV-EUiA i CUP.

I, com us dèiem, malgrat aquestes males notícies us desitgem que passeu molt bones festes i que entre tots siguem capaços de fer que el 2012 sigui millor que el 2011.

Comparteix