D'esquerres, independentistes i republicans

(Podeu llegir l'article original amb tots els enllaços aquí:http://locals.esquerra.cat/arenysmar/article/12193/desquerres-independen...)

Perquè som d'esquerres, tenim clar que la formació de les persones és el futur del país i que qualsevol reducció de la despesa en aquest àmbit és negativa. Per això vam donar suport a la sisena hora a Primària el juliol de l'any passat i en tornem a donar avui a les tancades que s'han fet als instituts i a les universitats. Ahir, el director de l'Institut Tres Turons d'Arenys de Mar, Antoni Curto, explicava a Ràdio Arenys els motius de la tancada. Esquerra Republicana lamenta la política de retallades en prestacions socials i en inversions vitals com és el cas de l'ensenyament. El nostre grup parlamentari ha posat damunt la taula diverses mesures encaminades a augmentar els ingressos de la Generalitat de Catalunya perquè la reducció de la despesa social no fos tan intensa, però la resposta que hem rebut del conseller Mas-Colell ha deixat ben clar que no és un problema d'eficiència ni de rigor ni de cap altre concepte amb què es vulguin disfressar les coses, sinó de simple i pura voluntat política. El govern de CiU podia triar entre la transició nacional i el PP i ha triat el PP; podia triar entre Esquerra i el PP i ha triat el PP. Esquerra va ser a la manifestació del passat 28 de gener i tornarà a ser a la del proper diumenge 19. I animem tothom a fer sentir la nostra veu abans no hàgim d'arribar als extrems que hem vist o estem veient en altres països d'Europa.

Perquè som independentistes, continuem donant suport als actes de l'Assemblea Nacional Catalana. Ja vam ser a la Caravana per l'Estat Propi que es va organitzar al Maresme i aquest dissabte a les 12 del migdia serem a Sant Pol de Mar, municipi que ha estat obligat a penjar la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament, a l'acte organitzat per l'ANC. Us animem a venir a la concentració. I d'altra banda, també us volem recordar que dimarts vinent dia 21 de febrer l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol serà a Arenys de Mar per pronunciar-hi la conferència "Quan els ponts es trenquen". És un nou acte organitzat per Arenys de Mar per la Independència que té tot el nostre suport i simpatia. Recordeu igualment que el proper 10 de març és la data en què es farà l'assemblea. Ja hi esteu inscrits?

Finalment, perquè som republicans, al darrer ple municipal vam presentar, conjuntament amb la CUP i amb l'adhesió d'ICV, una moció per declarar Arenys de Mar municipi moralment exclòs de la monarquia espanyola. Avui dimecres torna a haver-hi ple, però després, a 2/4 de 12 de la nit, TV3 emetrà, dins del programa Sense ficció, el documental "Monarquia o República", que certament tindrà un gran impacte social i mediàtic atesa la vigència del debat. Esquerra Republicana seguirà l'emissió via twitter amb l'etiqueta #joRepublicat. Si teniu twitter, doncs, us animem a fer-ne un ús intensiu al costat de l'etiqueta del programa #monarquiaorepublica

D'esquerres, independentistes i republicans. Si vosaltres també ho sou, treballem plegats per la llibertat, la justícia social i els valors republicans. Hi ha molta feina a fer i ens cal molta gent.