Debats a Arenys de Mar

Dades de l'entitat

Nom
Grup de Debat i Tertúlia d'Arenys de Mar
Adreça de correu electrònic xfebrer@gmail.com
Àmbit
cultural

Informacions

Qui som?

El Grup de Debat i Tertúlia d'Arenys de Mar es va constituir el gener del 2002, a partir de la iniciativa d'un reduït nombre de persones que teníem moltes ganes de debatre sobre temes de pensament,

Enllaços interessants

Si estàs interessat a que la nostra nació disposi d'una llei electoral pròpia, d'acord amb les característiques del nostre poble, més participativa i transparent, PARTICIPA!
Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
Espai de debat i participació sobre temes de discussió al Parlament de Catalunya
Enregistrament del debat pre-electoral de l'any 2003, a la Biblioteca d'Arenys

Centenari de Salvador Espriu

Aquest divendres 3 de maig parlarem de l'escriptor Salvador Espriu, que aquest any es commemora el centenari del seu naixement. Tindrem amb nosaltres a la Montse Caba, responsable del Centre Espriu, a Arenys de Mar.

30 anys de la mort de Josep Lluís Sert

El divendres 5 d'abril vàrem parlar de l'arquitecte Josep Llúís Sert, ara que fa trenta anys de la seva mort. Arenys té una mostra de la seva obra, en l'edifici que acull el Centre Espriu.
La xerrada va anar a càrrec del també arquitecte Josep Badosa.

Debats organitzats

mai.13 Cent anys del naixement de Salvador Espriu
Montse Caba

abr.13 L'arquitecte Josep Lluís Sert
Josep Badosa

abr.12 La Reforma laboral

mar.12 L'Estatut de Catalunya i les autonomies espanyoles

feb.12 Paco Camps "no culpable"

La Reforma Laboral

El divendres 13 d'abril, vàrem parlar de la Reforma Laboral, per esbrinar avantatges i desavantatges de la seva aplicació. http://www.boe.es/boe/dias/2012/02/11/pdfs/BOE-A-2012-2076.pdf

Debat electoral

El divendres 29 d'abril va tenir lloc el debat amb tots i totes les alcaldables d'Arenys a les eleccions del 22 de maig. Els 7 caps de llista que es presenten a Arenys varen respondre les preguntes del nostre grup, d'acord amb el seu programa. Aquí ho teniu resumit:

Primer debat dels candidats a l’alcaldia d’Arenys de Mar
a la convocatòria electoral del dia 22 de maig de 2011
organitzat pel Grup de Debat i Tertúlia
moderat per Teresa Verdura
a la sala d’Actes de la Biblioteca de la Vila
divendres 29 d’abril, a partir de les 21:30 hores

Garzón i la memòria històrica

El divendres 5 de març vàrem parlar de Garzón i de la memòria històrica, amb una de les persones que en saben més del tema, el jutge Antonio Doñate. La veritat és que no érem massa optimistes sobre la situació actual. La xerrada ens va servir també per revisar el moment que vivim, i arribar a la conclusió que es fa necessari afrontar la realitat i deixar d'ignorar-la.

La Llei Electoral Catalana

Divendres 7 de novembre va tenir lloc el darrer debat obert, per parlar de la llei electoral catalana i la Iniciativa Legislativa Popular que la Plataforma Ciutadans pel Canvi té previst promoure per aconseguir que el Parlament es manifesti sobre què pensa fer amb la llei electoral.

La conferència va anar a càrrec de Toni Comín, diputat al Parlament català pel grup PSC-CPC, i membre de la Junta Rectora de CPC.

Trobada número 63

El divendres 11 de gener vàrem celebrar els 6 anys des que vam iniciar els debats i tertúlies mensuals. De diferent modalitat i temes diversos, mes rere mes, amb les pauses estivals, ens hem anat trobant per debatre temes d'actualitat i interès.
Aquest divendres vàrem parlar de laïcitat, o laïcisme, per l'interès del tema i també per la seva actualitat, arran dels fets de Madrid, de dues setmanes abans (manifestació organitzada pels bisbes espanyols en defensa de la família segons el model tradicional).

Justícia, lleis i sentències judicials

El divendres 2 de novembre ens vàrem trobar per parlar de Justícia, de Lleis i de sentències judicials, i tal com ja avançava en la publicitat de la trobada, també vàrem parlar dels mitjans de comunicació, de l'alarma social que es creava, del paper dels jutges...

En Ramon Verdaguer va fer una exposició del tema, situant el concepte de Justícia i explicant el funcionament judicial, per després obrir un debat amb tots els participants a la tertúlia.

Preguntes i respostes amb els 7 candidats

El divendres 4 de maig de 2007 va tenir lloc, a la nova sala d'actes de la Biblioteca P. Pare Fidel Fita, d'Arenys de Mar, la taula rodona amb les set persones que es presenten com a caps de llista a les eleccions municipals del dia 27 de maig.

Pàgines