QUI FEM EL CONCERT ESTIMAT SEGLE XX ?

Coral Regina

Fundada l´any 1987 a Manlleu per un grup de sis estudiants de música, la Coral Regina compta actualment amb un repertori que comprèn més de 500 anys de la història de la música. N'han estat al capdavant Xavier Solà, Jordi Domènech, Eva Martínez, Montserrat Meneses i Jordi Lluch, actual director.

Entre d´altres, ha actuat conjuntament amb la Camerata Sonora, Diatessaron, el llaütista William Waters, el clavecinista Jordi Reguant, el pianista Josep Surinyac, la guitarrista Lourdes Pavia i l'Orquestra de Cambra de Vic, l´Orquestra de Cambra de Cervera i la Jove Orquestra Athenea de Girona. També amb el Cor de Cambra del Conservatori de Girona, l´Orfeó Manresà, la Coral Ginesta de Cervera, la Coral Canigó o la Coral de l´Arc. Així mateix, han col·laborat en diverses ocasions amb la coral els directors Lluís Vilamajor, Jordi Mora, Christian Curnyn i Xavier Puig.

Entre altres, ha interpretat els oratoris Jefté i Jonàs de G. Carissimi (1994), els Anthems Evening Service i O Sing unto the Lord de H. Purcell (1995), la cantata núm. 106 Gottes zeit ist die allerbeste Zeit de J. S. Bach (1996), el Glòria d'A. Vivaldi (1998), l'òpera Dido & Aeneas de H.Purcell (1999), el Magnificat de J. S. Bach (2000), el Messies de G. F. Händel (2001), el Requiem de Mozart (2002), Aniversari i Funerals per a la reina Mary, de Purcell (2004), i la Missa de la Coronació de Mozart (2005).

La coral sovint ha apostat per divulgar obres de compositors molt arrelats a la comarca d'Osona, com Josep Aulet, Josep Baucells, Jordi Domènech, Joaquim Maideu i Ramon Vilar, i sempre ha tingut present la música coral catalana en els seus programes.

L´any 1997 va enregistrar el seu primer disc compacte titulat L´Estel de Natzaret amb música de Josep Aulet.

_______________________________________________________

Cor L´Aixa

El Cor l'Aixa es va fundar el dia de Santa Cecília de l'any 1990 amb cantaires procedents, majoritàriament, d'altres formacions vocals, amb l'objectiu d'oferir versions de música coral de la màxima qualitat possible.

Des de la seva fundació fins al juliol de 1998 fou dirigit per Josep Mª Minguell i Roselló. De llavors ençà, la direcció corre a càrrec d'en Jordi Lluch i Arenas.
El seu repertori no és especialitzat i, per tant, no té limitacions d'època ni d'estil i permet de treballar autors i obres diverses des del renaixement tardà fins l'actualitat, passant pel barroc, el classicisme, el romanticisme i el post-romanticisme. També inclou cançons populars catalanes i d'altres països del món.

Són destacables les següents obres:
Religioses- La Negrina de Mateu Fletxa "el Vell", Els Dotze Corals d'Advent i Nadal de J.S.Bach, la Missa Brevis KV 220 de W.A.Mozart, el Requiem de G.Fauré, el Credo i Glòria d'A.Vivaldi, la Deutsche Messe i la Missa en Sol Major D 167 de F.Schubert, The Funeral Music of Queen Mary de H.Purcell, la cantata Wer nur den lieben Gott läst walten de F.Mendelssohn.
Profanes- els Nocturns de W.A.Mozart, Peer Gint de Grieg i Dido and Aeneas de H.Purcell.

El cor ha actuat arreu de Catalunya i en algunes ciutats del País Basc. D'entre els concerts més recents, cal remarcar-ne els que van tenir lloc a: Vallbona de les Monges, al Monestir Romànic de Santa Maria de l'Estany, a l'Espluga de Francolí en el Setè Centenari de l'Església Vella de Sant Miquel, al Reial Monestir de Santes Creus dins les Jornades Europees del Patrimoni, i a la Setmana de Cant Coral de l'Hospitalet.
Ha col·laborat amb diversos grups musicals, instrumentals i corals, com: el Cor Lerània, la Coral Sant Jordi i la Coral Santa Ana Abesbatza i les orquestres Camerata Mediterrània, Manuel de Blancafort, Cesolfaut i Camerart del Maresme. Cal ampliar aquest repertori amb cançons popular catalanes conjuntament amb la interpretació al piano de la versió feta per F. Monpou.
Ha interpretat diferents òperes dins el cicle Primavera de les Arts, organitzat per diferents Ajuntaments del Maresme, la darrera ha estat l´òpera Carmen de G. Bizet.

Darrerament ha estrenat a Mataró el Requiem, op. 72 del compositor mataroní Marcel Olm.

__________________________________

Jordi Lluch Arenas

Ha realitzat estudis de piano amb Joan Rubinat i Miquel Farré; estudis superiors en composició i instrumentació al Conservatori Professional de Badalona amb Benet Casablancas i Josep Soler, i els de direcció d´orquestra amb Albert Argudo al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona; també ha seguit estudis de cant, amb Ricard Bordas i Salvador Parron.
Com a cantant ha participat en diferents formacions vocals: Coral Càrmina, Cor Madrigal, Capella de Santa Maria del Mar i per a l´espectacle de l´Auditori de Barcelona Wimoweh (els camins de la veu). Ha participat, darrerament, també com a cantant en el curs internacional Baroque Voices amb Gianluca Capuano i Roberto Gini a Carpentras (França).
La seva pràctica pedagògica s´emmarca en la direcció de centres i en la pràctica docent en diferents escoles de música de Nivell elemental i Mitjà. Ha exercit també de professor de Pedagogia de la Música a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
En el camp de la composició ha realitzat la música per a quartet de corda per a un documental sobre M. Martí i Pol, ha rebut un accèssit (novembre de 2005) en el premi de composició per a cors infantils Ciutat de Reus, i té d´altres composicions per a cor mixt i lieder per a soprano i piano.
En el camp de la direcció coral ha estudiat amb Mireia Barrera i Pierre Cao i ha participat en diferents cursos amb mestres com Manel Cabero, John Poole, Carl Hogset, Johan Dujck, Martín Schmidt, Josep Vila... Ha col.laborat, puntualment , com a professor de direcció, en els cursos que organitza la FCEC (Federació Catalana d´Entitats Corals) .
Ha dirigit diferents formacions vocals al Maresme, al Vallès i al Barcelonès. Actualment dirigeix els Cors Infantil i de Noies de l´Escola de Música d´Arenys de Mar, el Cor l´Aixa de la mateixa població, el Cor infantil Geriona de la ciutat de Girona i el Cor Regina de Manlleu.
És, també, llicenciat en Filologia Catalana.

____________________________________________________________

Comparteix