192 ANYS FENT CULTURA A ARENYS DE MAR

Dades de l'entitat

Nom
Teatre Principal
Adreça
carrer de l'Església 45-49
Codi postal
08350
Població
Arenys de Mar
Comarca
Maresme
Telèfon
679 089 927 / 93 792 11 83
Adreça de correu electrònic info@teatreprincipal.cat
Àmbit
cultural
Data de constitució de l'entitat
26-10-1828

Informacions

INSTÀNCIES, REQUERIMENTS I AL·LEGACIONS SENSE RESPOSTA OFICIAL DE L'AJUNTAMENT

Ordenança núm. 28 preus de lloguer del Teatre Principal

L'Ajuntament no ha actualitzat els preus del lloguer del teatre municipal des de l'any 2008, ocasionant un desequilibri econòmic a la gestió cultural del teatre.

Enllaços interessants

Teatre, música i dansa a Arenys
Entitat gestora del Teatre Principal
Espectacles de Barcelona i comarques
Òpera, dansa, concerts...
Espectacles programats
L'espai de la música
Actes programats

Ni un euro més! en deu anys

Estem satisfets amb l'assistència de públic d'aquesta temporada 2019-2020. Els espectacles d'adults i familiars han estat a l'alçada del públic exigent, sobretot, en la qualitat. Això no és una casualitat, el suport econòmic dels últims anys de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, ha fet possible mantenir la qualitat i la quantitat dels espectacles.

Es suspenen els actes programats per a avui, 3 d´octubre

El Teatre Principal i la Societat Coral L’Esperança, s’adhereix a l’aturada general i condemnen les actuacions violentes que es varen produir diumenge 1-O, pels cossos de la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Qui hagi adquirit entrades per internet, a petició de l'interessat, se li farà la devolució o se li canviarà per un altre espectacle de la seva elecció, dirigiu-se a la taquilla del teatre o al telèfon 93 792 11 83. Disculpeu les molèsties.

L'AVAR de Molière amb Fènix Teatre (PRORROGAT!!! diumenge, 4 de febrer, 7 tarda)

L’Avar de Molière (1668) treu la seva força del caràcter d’Harpagó, més enllà d’una intriga del tot convencional. El plaer de l’avaricia esdevé, en Harpagó, un turment i un vici secrets, que esclaten en el monòleg desesperat amb que es queixa de la desaparició del seu tresor. Pel que fa a la intriga, Molière s’inspira en l’Aulularia i els seus derivats. Però aquest heroi és més ombrívol que el de Plaute. La condemna moral s’equilibra per la fatalitat que vol que l’home estigui lligat al valor dels diners i que en un cert sentit en sigui la víctima.

El malentès, ÚLTIMA REPRESENTACIÓ diumenge, 4 de juny, a les 7 de la tarda

"Vaig escriure El malentès el 1941, a la França ocupada. Llavors jo vivia, a desgrat meu, enmig de les muntanyes del centre de França. Amb aquesta situació històrica i geogràfica n'hi hauria prou per explicar la mena de claustrofòbia que patia i que es reflecteix en aquesta peça. S'hi respira malament, això és clar. Però a tots ens costava respirar en aquell temps. Això no impedeix, però, que la foscor de la peça m'incomodi tant com va incomodar el públic.

Laura a la ciutat dels sants, dies 5 i 6 de febrer

Distingida amb el "Premi Joan Crexells" l'any 1930, Laura a la ciutat dels sants representa la maduresa literària de Miquel Llor (Barcelona 1894-1966) i, probablement, de la novel·la catalana moderna, i d'aquí la seva perdurabilitat. Llor ens descriu tot el patetisme d'una dona saturada, amb un noble delit d'evadir-se de la mediocritat, bruscament inserida al bell mig d'una burguesia rural hipòcrita i refractària a qualsevol innovació forània.

Offuscatio: a partir del 28 de gener, a Barcelona

La diferència bàsica de la nostra proposta teatral amb l'obra de Molière és que, si a l'original es desemmascara a Tartuf, en la nostra versió és Tartuf qui desemmascara la resta de personatges. I és per aquí on hem conduït l'espectacle: en l'estranya fascinació i ambigüitat de Tartuf, en l'ambivalència del bé i el mal, en l'atractiu del mal…per altra banda del tot lligat a la nostra naturalesa. Es diu que, sovint, el diable apareix com àngel de llum.

Figuretes de Vidre

13/01/2010 ESTRENA SALA MUNTANER DE BARCELONA

DIES REPRESENTACIÓ: DE DIMECRES A DIUMENGE

Fènix Teatre presenta

FIGURETES DE VIDRE
Una obra de records
de Tennessee Williams

The glass menagerie és probablement l´obra més autobiogràfica de Tennessee Williams. I és des d´aquesta premissa que hem conduït la nostra proposta teatral, convertint l´autor en el veritable protagonista de Figuretes de vidre. A través dels seus records, ens anirem endinsant vers aquells aspectes més dolorosos i colpidors de la seva vida.

J.P.R.

La classe neutra, a Manresa l'1 de novembre 2008

MEDITERRÀNIA - 11 programa
Fira d'espectacles d'arrel tradicional
www.firamediterrania.cat

KURSAAL/sala petita
a les 18.15h i a les 22.30h

Tornem a engegar

Després d'un llarg parèntesi de cinc anys, després dels actes oficials de reinauguració del passat juliol i després de la maratoniana posta en escena de "Un repente de comèdia!", reprenem l'activitat del Teatre Principal amb tota l'emoció que comporta tornar a engegar aquest motor lúdic cultural que -esperem- esdevingui referent de la comarca.

Pàgines