189 ANYS FENT CULTURA A ARENYS DE MAR

Dades de l'entitat

Nom
Teatre Principal
Adreça
carrer de l'Església 45-49
Codi postal
08350
Població
Arenys de Mar
Comarca
Maresme
Telèfon
679 089 927 / 93 792 11 83
Adreça de correu electrònic info@teatreprincipal.cat
Àmbit
cultural
Data de constitució de l'entitat
26-10-1828

Informacions

Ordenança núm. 28 preus de lloguer del Teatre Principal

L'Ajuntament no ha actualitzat els preus del lloguer del teatre municipal des de l'any 2008, ocasionant un desequilibri econòmic a la gestió cultural del teatre.

Requeriment de creació del Consell Assessor i de Seguiment de la gestió del Teatre Principal (Nou)

Fa deus anys que l'ajuntament va adjudicar la concessió de la gestió del servei públic municipal de teatre, música i dansa del Teatre Principal d'Arenys de Mar, a la Societat Coral L'Esperança.

Enllaços interessants

Teatre, música i dansa a Arenys
Entitat gestora del Teatre Principal
Espectacles de Barcelona i comarques
Òpera, dansa, concerts...
Espectacles programats
L'espai de la música
Actes programats

Publicació RSS

L'AVAR de Molière amb Fènix Teatre (Dies 20, 21, 27 i 28 de gener)

L’Avar de Molière (1668) treu la seva força del caràcter d’Harpagó, més enllà d’una intriga del tot convencional. El plaer de l’avaricia esdevé, en Harpagó, un turment i un vici secrets, que esclaten en el monòleg desesperat amb que es queixa de la desaparició del seu tresor. Pel que fa a la intriga, Molière s’inspira en l’Aulularia i els seus derivats. Però aquest heroi és més ombrívol que el de Plaute. La condemna moral s’equilibra per la fatalitat que vol que l’home estigui lligat al valor dels diners i que en un cert sentit en sigui la víctima.

Programació desembre 2017

Pots consultar la nova programació del Teatre Principal clicant: http://www.teatreprincipal.cat/sites/default/files/u9/Programa%203r%20tr...

Ni un euro més! en set anys

Estem satisfets amb l'assistència de públic d'aquesta temporada 2016-2017. Els espectacles d'adults i familiars han estat a l'alçada del públic exigent, sobretot, en la qualitat. Això no és una casualitat, el suport econòmic dels últims anys de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, ha fet possible mantenir la qualitat i la quantitat dels espectacles.

Es suspenen els actes programats per a avui, 3 d´octubre

El Teatre Principal i la Societat Coral L’Esperança, s’adhereix a l’aturada general i condemnen les actuacions violentes que es varen produir diumenge 1-O, pels cossos de la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Qui hagi adquirit entrades per internet, a petició de l'interessat, se li farà la devolució o se li canviarà per un altre espectacle de la seva elecció, dirigiu-se a la taquilla del teatre o al telèfon 93 792 11 83. Disculpeu les molèsties.

El malentès, ÚLTIMA REPRESENTACIÓ diumenge, 4 de juny, a les 7 de la tarda

"Vaig escriure El malentès el 1941, a la França ocupada. Llavors jo vivia, a desgrat meu, enmig de les muntanyes del centre de França. Amb aquesta situació històrica i geogràfica n'hi hauria prou per explicar la mena de claustrofòbia que patia i que es reflecteix en aquesta peça. S'hi respira malament, això és clar. Però a tots ens costava respirar en aquell temps. Això no impedeix, però, que la foscor de la peça m'incomodi tant com va incomodar el públic.

Swing, blues & soul, dissabte 13 de maig, a les 9 del vespre

La versatilitat i el color de la veu de Laia Porta amb el groove del trio d'Arrigo Tomasi presenten un repertori que va des d'Ella Fitzgerald fins a Randy Crawford passant per Duke Ellington i Joe Sample. Un viatge musical fascinant que compta amb la presència de Dan Posen a la trompeta i Jaume Maristany al saxo tenor com a músics convidats per a un concert especial.

Durada de l'espectacle: 70 minuts

VREMYA MUSEI, diumenge 30 d'abril, a les 7 de la tarda

A la capital d'un gran estat hi ha un museu que sobreviu al seu imminent tancament amb la promesa de l'arribada d'una gran peça d'art. A causa del valor incalculable d'aquest objecte se li ha assignat al museu una sala especial, com també dos guàrdies encarregats exclusivament de la seva vigilància. Sembla, però, que algun imprevist no ha permès que l'obra d'art arribés a la data prevista i els vigilants esperen cada dia expectants l'arribada de la peça per començar la seva feina.

Durada de l'espectacle: 60 minuts

(des)Concerto, dissabte 22 abril, 9 vespre

Amb el bagatge de l'experiència i la "solvència contrastada" de l'espectacle Concerto a Tempo d'Umore, a (des)Concerto, l'OCE i Jordi Purtí fan un pas més enllà per apropar i endinsar el gran públic en la música clàssica a través d'una experiència única, híbrida, fruit de l'encreuament impossible del ritme i l'expressivitat del teatre gestual, la delicadesa dels autors clàssics i la dificultat de la seva interpretació, amb virtuosisme, imaginació i riures.

Laura a la ciutat dels sants, dies 5 i 6 de febrer

Distingida amb el "Premi Joan Crexells" l'any 1930, Laura a la ciutat dels sants representa la maduresa literària de Miquel Llor (Barcelona 1894-1966) i, probablement, de la novel·la catalana moderna, i d'aquí la seva perdurabilitat. Llor ens descriu tot el patetisme d'una dona saturada, amb un noble delit d'evadir-se de la mediocritat, bruscament inserida al bell mig d'una burguesia rural hipòcrita i refractària a qualsevol innovació forània.

Offuscatio: a partir del 28 de gener, a Barcelona

La diferència bàsica de la nostra proposta teatral amb l'obra de Molière és que, si a l'original es desemmascara a Tartuf, en la nostra versió és Tartuf qui desemmascara la resta de personatges. I és per aquí on hem conduït l'espectacle: en l'estranya fascinació i ambigüitat de Tartuf, en l'ambivalència del bé i el mal, en l'atractiu del mal…per altra banda del tot lligat a la nostra naturalesa. Es diu que, sovint, el diable apareix com àngel de llum.

Pàgines