VIII CICLE DE CINEMA SOLIDARI (2008)

8è cicle, amb documentals de caire social, solidari i transformador.

* Les projeccions es realitzen a les 22h a la Sala Josep Maria Arnau del Calisay

DIVENDRES 23 DE MAIG:

 • TRANXGENIA
  Documental basat en experiències locals de Catalunya i Aragó, explora les diverses rutes d´acció i impacte dels Organismes Genèticament Modificats (consum, salut, coneixement, sistemes de producció i medi ambient, etc.).
  Transgènics i OGM, biotecnologia, biopirateria, patents, riscos i convenis internacionals són els temes que es toquen. Utilitzant exemples de la vida real, aquest documental també explica l´emergent conflicte que sorgeix quan aquesta nova biotecnologia no deixa desenvolupar els models de producció ecològica i alternativa.
  Projectem aquest documental en ple periode de recollida de firmes per a la Inicitiva Legislativa Popular endegada per la Plataforma Som lo que Sembrem per declarar Catalunya lliure de transgènics. Hi haurà fulls de signatures perquè doneu el vostre suport.

  DIVENDRES 6 DE JUNY

 • EL BARRO, LAS MANOS, LA CASA
  Des de fa 10.000 anys la humanitat construeix les seves cases amb materials naturals. Hi ha en peu edificis de 3200 anys. Si la terra la tenim sota els peus, és més econòmica i les cases són més saludables, perquè no utilitzar-la?
  Un documental didàctic sobre la construcció natural que vol sensibilitzar la gent sobre les possibilitats d'un tipus de construcció que, a més de ser respectuosa amb el medi ambient i més saludable per a qui l'habita, es converteix en una alternativa de vivenda real per a aquelles persones amb pocs recursos econòmics, o qui resideix en llocs remots sense accés a la tecnologia, a l'energia elèctrica.

  Organitza:
  Arenys Solidari
  Col·labora:
  Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
  Associació de Dones per la Igualtat
  Calamanela.com
  Vilaweb Arenys
  El Turó

 • Comparteix