VII Cicle de Cinema Solidari (2007)

Per setè any consecutiu, Arenys Solidari programa un cicle de cinema amb pel·lícules de caràcter socialment compromeses.

Organitza:
Arenys Solidari

Col·labora:
Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
Associació de Dones per la Igualtat
Calamanela.com
Vilaweb Arenys
Cinema del Casal
El Turó

* Les projeccions es realitzen a les 22h al Cinema del Casal d'Arenys de Mar: Rial sa Clavella, 23.

DIVENDRES 11 I DIUMENGE 13 DE MAIG:

 • LLACH, LA REVOLTA PERMANENT
  El 3 de març de 1976 a Vitòria, en el transcurs d´una assamblea de treballadors, l´actuació policial va causar cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella mateixa nit, empès per la ràbia, Llach va composar la que seria una de les cançons més emblemàtiques d´aquells anys: “Campanades a morts”.
  Ara, trenta anys més tard, Lluís Llach torna a Vitòria per interpretar-la en un concert multitudinari en record de les víctimes del 3 de març.
  Un viatge en l´espai i en el temps conduit per la música i les paraules del propi Llach, on es creuen records autobiogràfics amb les imatges i els testimonis dels protagonistes d´aquells fets.
  Aquesta és la història de una cançó, el retrat de la persona que la va escriure i la crònica dels fets que la van provocar. Un clam i una exigència de revolta permanent contra l´oblit.

  DIVENDRES 18 DE MAIG

 • LA TOMA
  El documental segueix les peripècies d´un grup d´obrers metal·lúrgics que decideixen adherir al moviment de “Recuperación de Industrias” i ocupar les instal·lacions abandonades de la seva antiga empresa. Seguint la ruta d´altres indústries autogestionades, 40 treballadors decideixen posar novament en marxa la maquinària on treballaven com assalariats fins fa alguns mesos, enfrontant-se a la justícia, al síndic i als antics patrons. El marc històric està donat per les últimes eleccions presidencials argentines i el clima de descontent i agitació social que es va viure durant tot el procés.
  (aquesta pel·lícula la podeu veure a
  http://video.google.com/videoplay?docid=-6939956197822128063)

  DIVENDRES 25 DE MAIG

 • SUITE HABANA
  Un poètic homenatge a la ciutat de La Habana, segueix a 10 persones de la capital cubana en 24 hores de la seva rutinària vida. No hi ha diàlegs: música i sons naturals acompanyen les imatges d´aquesta ciutat plena de contradiccions i contrasts, una ciutat de somnis frustrats. Suite Habana, film únic i íntim, foto àlbum en moviment, ens representa la curiosa diversitat de grups socials de la ciutat; perquè no hi ha una sola Habana, n´hi ha moltes invisibles i diferents.

  DIVENDRES 1 DE JUNY

 • INVISIBLES
  L'actor Javier Bardem reuneix a "Invisibles" cinc directors consolidats, Isabel Coixet, Fernando León de Aranoa, Wim Wenders, Mariano Barroso i Javier Corcuera per mostrar els ''conflictes oblidats'', en què participa Metges sense Fronteres (MSF). "Invisibles", produïda per Bardem, està formada per cinc documentals en els quals les víctimes de cinc crisis internacionals es converteixen en narradors. En concret, mostra dues epidèmies mudes: la malaltia de Chagas i la malaltia del somni; i tres conflictes armats: els nens soldat d'Uganda, la violència sexual contra civils al Congo i els pagesos desplaçats de Colòmbia.
  (mireu la web:
  http://www.msf.es/invisibles)
 • Comparteix