Article a la revista arenyenca "A tocar ratlla"

Ara fa 14 anys, va néixer Arenys Solidari per organitzar i coordinar la feina d'un munt de gent que volia treballar des de la perspectiva de la solidaritat, respecte les persones menys afavorides de la societat, i a través de la cooperació pel desenvolupament, amb els països més empobrits. Així vàrem començar a organitzar exposicions, cursos de cooperació i d'història del món actual, programes de solidaritat, campanyes per l'aboliment del deute extern, xerrades, recollida de material pel Sàhara o per Bòsnia, festes interculturals, cicles de cinema (per cert, ara al Maig comença el d'enguany). Sempre hem apostat de manera contundent per la pau, primer amb Bòsnia i després amb l'Irak, i vàrem ser els embrions de la plataforma “Arenys estima la pau” alhora que fèiem projectes de cooperació, primer amb Guatemala, on des de l'any 1994 encara continua el treball i, entre d'altres projectes, hi tenim tres agermanaments amb escoles, un d'ells el de l'escola Joan Maragall amb l'escola de la comunitat Maia Quitzé de Pasajquim, a més d'haver construït un institut pels indígenes de la nostra zona, des del que ja han sortit alguns dels mestres de la comarca.
Anys després, a Gàmbia, també vàrem agermanar l'escola de Lamoi amb l'escola Synera, s'hi ha fet un hort comunitari, i hem treballat als pobles dels quals són originaris molts dels nostres arenyencs/ques actuals.
També hem treballat tot i que de forma més puntual amb Nicaragua, Colòmbia i Senegal.
Tant a Guatemala com a Gàmbia actualment estem executant projectes de cooperació; estem intentant omplir un contenidor de bicicletes per enviar a Gàmbia perquè els nens i nenes de diferents pobles puguin utilitzar-les per anar a l'escola, i hem aconseguit finançament per contribuir a una aposta agropecuària ecològica en una comunitat quitzé, gestionada per un comitè de dones de la vall de Quetzaltenango, a Guatemala. Des de l'any 2005 col·laborem amb la comunitat de Chicago que va quedar arrasada per l'huracà Stan, on gràcies a les donacions de molts arenyencs/ques anònimes s'han pogut comprar 18 boques de rec i aspersors per regar els camps d'unes 50 famílies, i s'ha posat en marxa un forn de pa comunitari.
Ara mateix a Arenys estem organitzant el cicle de cinema solidari i estem col·laborant de valent amb la constitució d'una cooperativa de consum ecològic i responsable.
Si vols contactar amb nosaltres, ens trobaràs els dimarts al casal de solidaritat, al Rial sa Clavella 138, 1r 1a, o deixa'ns l'encàrrec al telèfon 937920348 o a l'adreça electrònica: asolidari@arenys.org

Lluitem per un món on tinguin cabuda tots els mons

Comparteix