10/2015-Fortes PLUGES als Campaments de Refugiats

Crida de Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS)
Vídeo de Crida d'Ajuda a la situació

Els campaments de refugiats sahrauís, situats al desert algerí de Tindouf, han patit l’efecte de pluges torrencials, acompanyades per intenses ratxes de vent, que hi han causat grans inundacions i destrosses, especialment els campaments de Dajla i Auserd.

Les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments ha estat molt important. Moltes les famílies que han perdut totes les seves pertinences, inclosa la petita reserva d’aliments de què disposaven.
Segons els equips de la Mitja Lluna Roja Sahrauí (MLRS) presents sobre el terreny, milers de famílies s’han vist obligades a estar a l’intempèrie per manca d’edificis segurs. Els danys i pèrdues materials han estat considerables. Pel que fa als centres socials, s’està fent una avaluació dels danys o esfondrament dels centres de salut, d’educació i d’altres, sobretot pel que fa a material de manteniment d’edificis.

La MLRS llança una crida a:
***els països donants,
***les organitzacions internacionals,
***les ONG, al moviment solidari,
***la societat civil i
***tots els amics i amigues del Poble Sahrauí
per col·laborar com més aviat, realitzant donacions d’emergència per atendre les necessitats més urgents de la població causada per les pluges:abastiment
***d’aigua,
***d’aliments,
***de haimes, de mantes, d’equipaments domèstics bàsics, material higiènic i
***la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.

Un cop més, cal que l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, les diputacions, ajuntaments, el Fons Català de Cooperació, institucions i el moviment solidari amb el poble sahrauí ajudin a socórrer les víctimes i a reconstruir els campaments de refugiats, que pateixen una situació extrema.

Comparteix