VALORACIÓ DE LA SEGONA CAMPANYA.

Estima´t, defensar el català és el lema que ha utilitzat la Plataforma per la Llengua – Maresme per dur a terme les activitats del passat dia 13 de maig del 2006 a Arenys de Mar (al Maresme).
Es van programa activitats de tot tipus i per a totes les edats, des de conta contes pels més petits fins a una taula rodona; tot passant per una exposició sobre les grans empreses que no etiqueten els seus productes en català a Catalunya. La conta contes explicava la importància que té el català pels nouvinguts utilitzant la llegenda de Sant Jordi. La taula rodona va servir per donar a conèixer petites històries de gent que havia après el català per integrar-se a la societat catalana.Els grups de música que van tocar a la nit Kàtica, Los Draps i La gossa sorda eren una petita representació de la unitat de la llengua en els Països Catalans, ja que uns eren de la Franja de Ponent, els altres del Principiat i els últims del País Valencià.

Durant tot aquell dia, tots els participants dels actes i del concert van poder comprovar que era possible poder viure en català i gaudir de la cultura catalana, tot i que en molts àmbits encara no és possible. Els productes que es van vendre eren en català (refrescos, embotits..), i la llengua vehicular també ho era. Abans de començar el concert hi va haver una petita mostra de la nostra cultura amb la colla de bastons de Premià de Mar i la Colla del Basilisc (diables).
Per dur a terme tots aquests propòsits vam tenir la col•laboració aproximada d´un centenar de persones: diables, músics, ponents, organitzadors, voluntaris, bastoners... I també de la Cooperativa Bon Preu i del diari el Punt.

Des de la Plataforma per la Llengua – Maresme, fem un balanç molt positiu d´aquest acte, ja sigui pels mitjans de comunicació que ens van fer ressò i entrevistes, com l´assistència de públic.

Comparteix