SEGONA CAMPANYA: SURT DE L'ARMARI, PARLA EN CATALÀ!!!

Després d´una etapa inicial de consolidació, s´han realitzat les primeres activitats, relacionades principalment en demanar una major presència de pel•lícules en català al Maresme, i és que cada dia augmenta el nombre de pobles que voten a favor d'aquesta campanya. En aquests moments hi ha projectada la realització d´una segona campanya que tindrà per objectiu MOSTRAR LA IMPORTÀNCIA DE LA LLENGUA CATALANA A TOTHOM I ENSENYAR QUE ÉS LA PORTA D'ENTRADA A UNA CULTURA, A LA NOSTRA CULTURA. Per això estem disposats i volem donar arguments a la gent de que el català és una llengua moderna i de futur, i que hauria de ser també la llengua d´acollida a la gent nouvinguda. Aquest element d´integració que té la llengua catalana és un valor únic i central per la cohesió de la societat catalana i la nostra evolució com a poble.

En aquesta línia, com a primera activitat d´aquesta campanya proposem d´organitzar un acte cultural i festiu els dies propers a la diada de Sant Jordi. Aquest acte aniria adreçat a gent de totes les edats, però tenint en compte que és important incidir en els sectors més joves, ja que és llavors quan les arrels s'aferren més fortes i és més difícil desaparèixer.

Els objectius principals de la campanya, són els següents:
1. Sensibilitzar sobre l´ús social i l´autoestima a través d´elements de la cultura catalana i la seva expressió popular en motiu de la diada de Sant Jordi.
2. Acollir lingüísticament en català a la població nouvinguda. La llengua catalana és una oportunitat que tenen per a integrar-se en la societat d´acollida. És important que tothom en sigui conscient.
3. Conscienciar sobre la importància de parlar català i no fer cap discriminació canviant de llengua.
4. Donar a conèixer a la gent de la comarca els objectius de la Plataforma per la Llengua – Maresme, i convidar-los a participar-hi.

I tots aquests punts, són i seran els fonaments d'aquesta campanya, la qual es donarà el tret de partida a Arenys de Mar durant tot el dia 13 de maig i a arrel d'aquest acte, es continuarà l'acte a nivell Maresmenc, la qual serà de les campanyes més fortes fetes fins ara a nivell comarcal. Comptarà ni més ni menys que amb:

1.) Conta contes a càrrec de la Cristina. 16:30h – 17:15h
- Ella explica la llegenda de Sant Jordi tot fent de referència la nostra campanya d´autoestima, que comença aquell dia.

2.) Parelles lingüístiques. 16:30h – 17:15h
- Aquesta activitat servirà per intercanviar impressions entres els catalanoparlants i els nouvinguts

3). Gimcana per la Llengua. 16:30h – 17:15h
- Lloc: Pel poble
- Dirigit: A tot el poble. S'hauran de fer inscripcions per participar-hi.
- Motivació: Sant Jordi arriba a un poble on el drac s´està menjant la llengua de tots els habitants, fet que ja havia passat en altres pobles. Com que no volem que això passi aquí Sant Jordi demana als nens que l´ajudin a derrotar el drac recuperant la llengua en tots els seus àmbits. Per això s´ha de fer una sèrie de proves per les places de la ciutat:
- Literatura.
- Llegendes.
- Barbarismes.
- Ús social.
- Música.
- Dites catalanes.
- Concurs d'enganxines.

4.) Presentació. 17:30h
- Exposició sobre l´etiquetatge en català!
- Presentació del llibre “L´Èric, i l´Exèrcit del Fènix”

5.) Xocolatada. 17:30h

6.) Taula rodona: en català, trenquem murs i obrim fronteres 18:30h
- Argumentació de per què aprendre el català!

7.) Concert. 23h
- Portarem a grups de música que també defensen la unitat del català, perquè al cap i a la fi, això també és l'autoestima. Presentació de l'activitat amb la Georigina Latre (Isona de Ventdelplà) i l´Èric Bertran. Els grups seran els següents:

- País Valencià: La gossa sorda
- Principat de Catalunya: Kàtiva
- Franja de Ponent: Los Draps
- Durant el canvi de grups, una colla bastonera farà un ball.

SURT DE L'ARMARI: PARLA EN CATALÀ!!!!!

Comparteix