Projecció del documental “Un mapa en moviment, descobrint un país en construcció” i col·loqui amb Aleix Cardona, de Som Països Catalans

Un documental centrat en la construcció nacional dels Països Catalans

El divendres 19 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Aula Magna del CRTTT - Escola de Teixits, la Plataforma per la Llengua Canet de Mar projectarà el documental “Un mapa en moviment, descobrint un país en construcció”. Seguidament hi haurà un col·loqui amb Aleix Cardona, de Som Països Catalans.

Un mapa en moviment és un treball documental que centra la mirada en la construcció cultural, política i social dels Països Catalans. A partir d’una sèrie d’entrevistes a activistes culturals, músics i representants de casals, ateneus i projectes educatius i comunicatius de tots el país, que a més ho estan fent des d'àmbits polítics i geogràfics molt diversos, ens permetrà comprovar com això que anomenem els Països Catalans és una realitat que es construeix en el dia a dia.
Al documental també s'apleguen les opinions de persones que s'han destacat en la defensa del marc nacional respecte de la construcció nacional i de la situació per la qual passa el país. En total vint-i-quatre entrevistes en un recorregut de més de dos mil quilòmetres que ens durà de Sueca a Algemesí passant per poblacions de tota la geografia dels Països Catalans.
El documental s'estructura a partir d'una trama argumental senzilla. Una persona fa un viatge recorrent els Països Catalans amb moto. Passant per diferents poblacions, el protagonista entrarà en contacte amb persones, col·lectius i iniciatives que li explicaran les seues reflexions, projectes i les lluites que duen endavant.

Es tracta, doncs, d'un recorregut que permetrà veure com, malgrat les divisions administratives, els impediments polítics i els intents de confrontació, això que anomenem els Països Catalans és un projecte realitzable en el dia a dia.

Som Països Catalans va engegar una ambiciosa campanya de micromecenatge per fer possible “Un mapa en moviment, descobrint un país en construcció″, i va superar els 10.000 € necessaris per finançar el projecte.

Comparteix