PRIMERA CAMPANYA: ESTIMA'T, DEFENSA EL CINEMA EN CATALÀ.

Des de fa uns mesos, la PL-Maresme (Plataforma per la Llengua-Maresme), hem estat portant a terme una campanya bastant important, en la que es treballa a fons i sense descans. Consisteix a fer un pas endavant en materia cinematogràfica, exigint que en aquest àmbit es defensi també la nostra llengua, malmesa ja des de fa temps, ja que el dèficit d'expressió és enorme, arribant a l'extrem d'aconseguir un ridicul 3% de pel·licules estrenades en català i un 97% al castellà. Això és igualtat? NO. I des de la plataforma, treballem per fomentar i aconseguir que el català no pateixi aquesta brutal desigualtat.

Aquesta campanya consisteix en presentar als ajuntaments, unes mocions, demanant que es comprometin a posar projeccions de pel·licules en català.

Ara per ara, gràcies a l'ajuda de diferents col·lectius independentistes, la PL-Maresme, hem aconseguit que s'aprovi la moció esmentada ja a varies poblacions de la nostra comarca: ARENYS DE MAR, MALGRAT, VILASSAR DE DALT, CANET I MATARÓ. En podem estar orgullosos, perque les mocions presentades, a tots els pobles han estat aprovades per majoria absoluta.
Per tant, animem a tots els ajuntaments a que s'apuntin a aquesta campanya.

Ja des del moment en que vam iniciar aquesta campanya, hem tingut soport de varies entitats locals i nacionals. GRÀCIES A TOTS ELS PARTITS POLÍTICS, ENTITATS, ORGANITZACIONS I TOTES LES PERSONES IMPLICADES QUE AJUDEN A QUE TOT AIXÒ TIRI ENDAVANT!!!

Comparteix