Presentació del llibre "Les dones del 1714" de Patrícia Gabancho

Dia: 6 de setembre de 2014
Hora: 19:30
Lloc: Arenys de Mar - Ateneu Arenyenc

De forma conjunta amb l'Assemblea Nacional Catalana i l'Ateneu Arenyenc us presentem el llibre "Les dones del 1714" amb la seva autora Patrícia Gabancho.
La participació de les dones assenyalades en els fets del 1714 és molt desconeguda; malgrat que hi ha personatges fascinants, mai ningú no n'ha parlat
L’autora ens descobreix la vida de set dones, amb noms i cognoms,que van tenir una gran importància en el desenvolupament dels fets. Coneixerem la reina Elisabet Cristina, la reina dels catalans que va deixar escrit “Mai podré estimar una altra nació com estimo la nació catalana” o a Marianna de Copons, la petita Mata-Hari catalana, que tot seduint a un coronel borbònic passava informació al bàndol austriacista. Coneixerem també a l’abadessa del monestir cistercenc de Vallbona, Manuela Desvalls, que des de la seva discreta posició de religiosa va continuar donant aire a la resistència dels catalans després de la derrota de 1714 copiant papers, fent circular missatges i facilitant informació reservada, o la Magdalena Giralt, la vídua del general Moragues que no va aturar-se fins aconseguir recuperar el cap del seu marit.
En aquestes dates, voldríem que aquesta presentació fos un petit homenatge a totes les dones que van encoratjar als defensors de Barcelona a lluitar fins al final amb totes les seves forces.

Comparteix