Presentació del llibre “Maleïda” a carrec de Bernat Gasull

El proper 8 d’abril la Plataforma per la Llengua d’Arenys de Mar, presenta el llibre “Maleïda” a carrec de Bernat Gasull. La presentació es farà a 2/4 de 8 de la tarda a la Sala Noble del C.C. Calisay.

L’estiu de 1882 i el següent Verdaguer va voler trepitjar el Pirineu, de cap a cap i a peu, per escriure el que potser seria el seu millor i més admirat poema, Canigó. Al llarg del trajecte, Jacint Verdaguer va recollir les vivències, les converses, les llegendes, les tradicions i els mots que va sentir en unes llibretes de viatge que avui es conserven a la Biblioteca Nacional de Catalunya.

Bernat Gasull ha exhumat aquestes llibretes, ha resseguit dietaris i cròniques d’alpinistes, ha explorat fotografies i mapes des del més antic fins a les imatges de satèl·lit de Google Earth i ha trescat per cada pam de muntanya, resseguint els vells camins de Verdaguer. Jacint Verdaguer volia pujar la Maleïda però comptava només amb la seva fortalesa, uns guies inexperts, uns mapes incomplets i unes sabates que avui ningú gosaria calçar-se per emprendre una aventura d’aquesta alçada.

El resultat és un apassionant viatge d’investigació i descoberta, en companyia del poeta i del caminant que encomana les ganes de reviure la ruta que un dia va iniciar Jacint Verdaguer.

Comparteix