Presentació del llibre “Espanya contra Catalunya” de Jaume Sobrequés i Callicó

Dia: 5 de setembre de 2014
Hora: 19:00
Lloc: Biblioteca P. Gual i Pujadas de Canet de Mar

Crònica negra d’un simposi d’història

Acte de commemoració del Tricentenari 1714-2014

El divendres 5 de setembre de 2014, a les 7 del vespre, a la Biblioteca P. Gual i Pujadas, la secció local de la Plataforma per la Llengua a Canet de Mar us oferirem, dins dels actes de commemoració del Tricentenari 1714-2014 que estan celebrant al poble, la presentació del llibre “Espanya contra Catalunya. Crònica negra d’un simposi d’història” amb l’historiador Jaume Sobrequés i Callicó.

El simposi «Espanya contra Catalunya» que va tenir lloc a la darreria del 2013 amb l’objectiu d’analitzar els tres-cents anys de repressió política, cultural, lingüística, mediàtica i econòmica d’Espanya contra Catalunya, va donar lloc a una resposta espanyolista de grans dimensions destinada a denigrar el procés sobiranista català i a desacreditar la historiografia catalana.

Les institucions convocants varen ser objecte d’una demanda a Fiscalia per part d’alguns partits polítics catalans, exigint-ne la suspensió, i de diverses accions parlamentàries en el mateix sentit. Al front anticatalà espanyol s’hi varen sumar alguns sectors de la societat civil catalana i alguns intel·lectuals que, escandalitzats pel títol del simposi, en demanaven també la retirada.

El llibre és una mostra altament significativa de l’animadversió que el procés sobiranista català està despertant en el món intel·lectual, cívic i mediàtic espanyol i de la tebiesa amb què és defensat per algunes persones significatives de la societat catalana. És, en definitiva, un llibre valent que denuncia amb fermesa l’actitud dels enemics de sempre de Catalunya

Comparteix