Presentació del llibre “El viatge de Companys” amb els periodistes Antoni Tortajada i Eloi Vila

Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem el diven-dres 18 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Cultural Ra-mon de Capmany, la presentació del llibre “El viatge de Com-panys” amb els seus dos autors, els periodistes Antoni Tortaja-da i Eloi Vila.
Lluís Companys va morir afusellat el 15 d'octubre de 1940. I d'aquesta manera es va convertir en un màrtir nacional. Si no l'haguessin afusellat, què n'hauria quedat de la seva vida? Qui-na visió tindríem sobre la seva obra política?
La de Lluís Companys és una de les biografies més complexes, contradictòries i apassionants de la primera meitat del segle XX. Aquest llibre ressegueix la seva vida política: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l'advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassai-res fins el polític audaç que va contribuir a unificar les forces d'esquerra, republicanes i catalanistes i que en un gest d'audà-cia va proclamar la República des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona; des de l'hàbil negociador del primer Estatut català fins l'home de govern; i, finalment, el president de la Generali-tat que enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins la mort.
El viatge de Companys segueix el fil de les històries que els guionistes Joan Gallifa, Antoni Tortajada i Eloi Vila van aconse-guir per a la sèrie documental de TV3. Però hi aporta noves informacions i reflexions sobre les llums i les ombres d'un per-sonatge fascinant.
Presentació del llibre “El viatge de Companys” amb els periodistes Antoni Tortajada i Eloi

Comparteix