Presentació del llibre “Desclassificat: 9-N” de Vicent Partal

Història secreta d’una votació revolucionària

Plataforma per la Llengua Canet de Mar us oferirem la segona presentació del mes de setembre, just el dia abans de la Diada Nacional de Catalunya, el dijous 10 de setembre, a les 7 del vespre, a la biblioteca P. Gual i Pujadas. En aquesta ocasió ens acompanyarà el periodista valencià Vicent Partal per presentar-nos, a poques hores abans que s’iniciï la campanya electoral del 27-S, el seu llibre “Desclassificat: 9-N”.

Sinopsi

Un relat periodístic apassionant del 9N i dels mesos que hi van conduir. Deu capítols que van des de les negociacions secretes per establir el dia i la doble pregunta, passant per les pressions, actuacions del Govern espanyol o la internacionalització del procés, i fins a l'abraçada significativa entre Artur Mas i David Fernández, que va suscitar el comentari definitiu d'un observador basc, en veure-la: herri bat, un poble.
Converses privades, negociacions in extremis, cops i contracops, amistats perilloses i fins i tot corredisses pels passadissos del Palau de la Generalitat. Els esdeveniments que van culminar en la consulta del 9 de novembre de 2014 són dignes d’inspirar una història d’intriga, i és justament per això que l’autor recorre a l’estructura d’una sèrie televisiva per narrar –amb els detalls més llaminers i sorprenents però sense apartar-se mai del rigor i l’anàlisi periodística- uns fets que van convertir Catalunya en Centre d’interès mundial.
Vicent Partal, director del principal diari electrònic del país, ens brinda l’oportunitat de mirar i escoltar de ben a prop tot allò que només van poder veure i sentir els negociadors més directes de la consulta sobre la independència. Un testimoni excepcional i únic d’un episodi revolucionari de la nostra història.
Vicent Partal (Bétera, Camp de Túria, 28 de novembre de 1969). Periodista i director de VilaWeb, Partal ha treballat també a El Temps, Diari de Barcelona, TVE, Catalunya Ràdio, El Punt i La Vanguardia, entre d’altres. És un dels pioners de la xarxa internet als Països Catalans. Ha publicat diversos llibres, especialment de política i periodisme, entre els quals hi ha A un pam de la independència (2013), publicat també a RBA, i ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona de Periodisme i el Premi Nacional de Periodisme. És vicepresident de l’European Journalism Center.

Comparteix