Presentació del llibre: El viatge de Companys

El 17 de juny a les 19:30h la Plataforma per la Llengua d'Arenys de Mar, el Club Nàutic d'Arenys de Mar i Assemblea Nacional Catalana d'Arenys de Mar presentarem el llibre “El viatge de Companys”. La presentación es realitzarà al Club Nàutic d’Arenys de Mar.

Llibre escrit per Antoni Tortajada i Eloi Vila que segueix el fil de les històries de la sèrie documental del mateix nom.

Lluís Companys va morir afusellat el 15 d´octubre de 1940 i, d´aquesta manera, es va convertir en un màrtir nacional. Si no l´haguessin afusellat, què n´hauria quedat, de la seva vida? Quina visió tindríem de la seva obra política?
La biografia de Lluís Companys és una de les més complexes, contradictòries i apassionants de la primera meitat del segle XX.

Aquest llibre ressegueix la seva vida política: des del jove estudiant republicà i antisistema fins a l'advocat laboralista que tantes vegades va compartir presó amb els seus amics anarcosindicalistes; des del fundador de la Unió de Rabassaires fins al polític audaç que va contribuir a unificar les forces d'esquerra, republicanes i catalanistes i que, en un gest d'audàcia va proclamar la República des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona; des de l'hàbil negociador del primer estatut català fins a l'home de govern; i, finalment, el president de la Generalitat que, enmig de la pitjor tempesta de la història de Catalunya, va saber salvar la institució i mantenir la dignitat del país fins a la mort.

Comparteix