Presentació de l’obra “Els Setze Jutges” amb els seus autors

L’acte inclou una actuació musical de Mireia i Pol del grup Estrip amb tres cançons de l’època.

La presentació, organitzada per la Plataforma per la Llengua Canet de Mar, es celebrarà el divendres 25 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre, a la biblioteca P. Gual i Pujadas.

Una crònica viscuda, amb fotografies i documents inèdits, en el 50è aniversari d’Els Setze Jutges.

Amb la tendresa i la ironia que caracteritzaven Els Setze Jutges, aquesta crònica n’explica l’evolució des de l’idealisme amateur inicial fins al fenomen de masses que va ser la Nova Cançó. Amb un acompanyant gràfic excepcional i testimonis en directe a partir d’entrevistes i de documents de l’època, el llibre inclou la història del grup, les anècdotes més memorables i les dades biogràfiques i discogràfiques que cadascun dels Jutges (entre els quals reconeixerem uns joveníssims Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Maria del Mar Bonet).

El catàleg més complet d’una de les icones més estimades de la represa de la cultura catalana als anys seixanta, que farà recordar vivències a molts lectors.

Tres són els autors de l’obra: David Ferrer, Joan Manuel Escrihuela i Fermí Puig. Ha estat publicada per Viena Edicions i promoguda per la Institució Cultural del CIC (Fundació Privada). Compta amb pròlegs de Jordi García-Soler i Maria Amèlia Pedrerol.

David Ferrer (Barcelona, 1976) és escriptor i professor a l’ICCIC, on va comissariar, juntament amb Fermí Puig, l’exposició sobre Els Setze Jutges promoguda per aquesta institució. Va ser redactor del Diccionari del cinema a Catalunya, d’Enciclopèdia Catalana. Ha escrit articles sobre cinema clàssic i té en preparació un llibre sobre el director i productor cinematogràfic Juli Coll. És l’autor dels capítols històrics d’aquest volum.

Joan Manuel Escrihuela (Barcelona, 1957) és dissenyador i escriptor, especialitzat en el món de la cançó i del rock. Col•labora en publicacions periòdiques i ha escrit monografies sobre cantants i grups diversos (des dels Beatles fins a Marc Bolan, passant per Elton John, David Bowie, Paul McCartney i Joan Manuel Serrat). És l’autor dels dibuixos del llibre i de les biografies dels Jutges.

Fermí Puig (Barcelona, 1959) és documentalista i conservador del que es considera l’arxiu més complet sobre la cançó popular catalana dels darrers cinquanta anys. Col•laborador en llibres, reedicions, exposicions i articles de premsa, el 2010 publicà Els 60 canten en català. S’ha encarregat de la documentació del volum que presentem i del capítol «Discos, cançons i recitals».

Durant la presentació el grup Estrip amb Mireia i Pol, veu i guitarra acústica respectivament, interpretaran els temes: A cavall del vent, d’en Lluís Llach (1972), El vent, d’en Raimon (1959) i Cançó del noi dels cabells llargs, d’Els Tres Tambors (1966).

Comparteix