Presentació a Arenys de Mar del llibre d'Ignasi Bea "¡En cristiano!" i de l'informe de la Plataforma per la Llengua "¡En espanyol o nada"

El divendres 21 de març a les 19:30, al C.C. Calisay, us presentem el llibre d'Ignasi Bea ¡En cristiano! i de l'informe de la Plataforma per la Llengua "¡En espanyol o nada!"
Molts podrien pensar que la discriminació lingüística del català és cosa del passat, que avui dia el català es pot fer servir arreu sense cap problema, que no et poden posar pegues per parlar en català.

Tant l'informe de la Plataforma per la Llengua com el llibre de l'Ignasi Bea ens demostren que, malauradament, aquesta situació idíl•lica no és certa i que aquesta situació de discriminació es dóna amb molta més freqüència de la que desitjaríem, de vegades amb conseqüències força negatives per a qui es manté ferm en la defensa dels seus drets lingüístics. Cal que no ens confiem pensant que són situacions absolutament superades.

D'una banda, el llibre d'Ignasi Bea dóna veu a persones que en els darrers anys han patit casos de discriminació lingüística arreu dels Països Catalans pel simple fet d’emprar la seva llengua amb normalitat en tractar amb les forces de seguretat de l’Estat. Des del 1996 fins al 2012, tretze casos demostren que aquest tipus de situacions, malauradament, no són cosa del passat i segueixen tenint lloc avui dia a Barcelona, Palma, Dénia, Ondara o Girona. Casos patits en «democràcia», a excepció dels dos darrers, ocorreguts durant el franquisme, però que l’autor ha considerat convenient explicar per la seva significació i per tal de mostrar la cara més quotidiana de la repressió a la llengua durant el seu període més àlgid.

De l’altra banda, l'informe de la Plataforma per la Llengua "En español o nada", ens parla de quaranta casos greus de discriminació lingüística a les administracions públiques en què ciutadans i ciutadanes dels territoris de parla catalana han estat discriminats per les administracions públiques per utilitzar el català.

Comparteix