Mirades i veus del català

Dia: de l’1 al 15 de setembre de 2014
Lloc: Sala de les Botes del C.C. Calisay d’Arenys de Mar

La diversitat cultural de les persones que parlen la llengua catalana al nostre país va en augment. El català és i es percep com un projecte compartit per tota la ciutadania, i cada vegada és més evident la contribució de la població immigrada a l’hora de consolidar la nostra llengua com una vivència comuna.
“Mirades i veus del català” és una exposició feta conjuntament per la Plataforma per la Llengua, el consorci per la Normalització Lingüística i l’Ajuntament de Barcelona, que té com uns dels principals objectius desfer tòpics i estereotips referits a les persones immigrades i l’aprenentatge del català com a llengua comuna. Alhora vol fer visible la diversitat de parlants d’altres llengües a Catalunya, posant en valor les aportacions de les seves llengües i cultures a la societat catalana i la riquesa que això suposa per al nostre país.
Reflexiona sobre la importància de la diversitat lingüística i cultural.
És una exposició interactiva on pots compartir la teva opinió.
Ressalta l’esforç de la immigració per conèixer i parlar la nostra llengua.
Ofereix dades estadístiques importants sobre Catalunya, la llengua catalana i la població immigrant.
Cada cop som més persones que conversem, estudiem i treballem en català, sigui quin sigui el nostre origen. Entre tots i totes, la llengua es manté viva i esdevé pont per a la convivència i la cohesió social. Així ho demostren els testimonis recollits a l’exposició ¨Mirades i veus del català¨, que vol fer visible la contribució de tothom (entitats, associacions, institucions i ciutadania, sigui quin sigui el seu origen), a l’hora de consolidar la llengua catalana com una vivència comuna i compartida en un diàleg constructiu en la diversitat.
A través de diferents plafons i sis vídeos, “Mirades i veus del català” recull dades estadístiques i reflexions de catalanoparlants d’orígens culturals diversos. L’exposició és també un espai d’intercanvi en contínua transformació. Per això, finalitza amb un plafó que recull les aportacions del públic assistent, i disposa d’aquest web http://miradesiveusdelcatala.cat per continuar recollint i ampliant les mirades i veus del català.

Comparteix