II Jocs de Llengua de Canet de Mar

Celebrarem la segona edició deI Superdictat i un nou concurs de jeroglífics catalans tridimensionals. L’Scrabble tancarà els jocs.

Les activitats de l’edició del 2014 dels Jocs de Llengua de Canet de Mar que organitza la Plataforma per la Llengua, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Canet de Mar, es celebraran repartides en diferents setmanes per poder disposar de les millors condicions pels participants. Aquestes activitats pretenen fomentar entre autòctons i nouvinguts, l’ús de la llengua i el gust d’escriure i llegir correctament, d’una manera divertida i amena mitjançant diferents jocs. La participació és totalment gratuïta.

El divendres 4 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Aula Magna de l’Escola de Teixits de Punt, celebrarem el II Superdictat, organitzat conjuntament amb el Centre de Normalització Lingüística del Maresme. La prova consistirà en un dictat de 24 mots, repartits en 3 nivells de dificultat, que caldrà escriure correctament per aconseguir els corresponents punts. Per participar-hi cal tenir un mínim de catorze anys. Consulteu les bases en el següent vincle. Hi haurà 3 premis: el primer classificat guanyarà una tauleta tàctil, el segon, un joc de Scrabble en català, i finalment un altre joc de Scrabble per al millor classificat entre catorze i disset anys. La inscripció es formalitzarà a l’hora de començar el joc emplenant una butlleta amb les dades personals.

El dissabte 12 d’abril, de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre, celebrarem a la riera Sant Domènec, davant les finestres de la biblioteca P. Gual i Pujadas, un concurs de jeroglífics catalans tridimensionals amb la col•laboració de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana que ens cedeix els jocs. Els participants hauran d’emplenar una butlleta amb les solucions dels 12 jeroglífics que es proposaran. Qui esbrini el màxim nombre de jeroglífics obtindrà de premi un joc de Scrabble en català. En cas d’empat es farà per sorteig. El guanyador s’anunciarà en un termini no superior a 10 dies en aquest mateix web i se li comunicarà personalment per fer-li el lliurament del premi. La participació es formalitzarà emplenant una butlleta, en qualsevol moment dins l’horari de l’activitat, amb les dades personals i les solucions dels jeroglífics.

Aprofitem l’avinentesa per fer saber als possibles guanyadors dels jocs de Scrabble, que la Plataforma per la Llengua Canet de Mar promou el Club de Scrabble en Català Canet de Mar, on podran fer els primers passos si es volen iniciar en aquest joc, juntament amb els jugadors del club. Amb aquesta finalitat es convidarà als guanyadors a participar en un taller de Scrabble en català, a càrrec de la Federació Internacional de Scrabble en Català, que es realitzarà el dissabte 19 d’abril, a 2/4 de 6 de la tarda, al Dau al set (plaça Macià, 6), on també hi podran participar, si així ho desitgen, tots els participants del Superdictat i del concurs de jeroglífics. Si esteu interessats a participar en el taller escriviu-nos a plcanet@plataforma-llengua.cat i us informarem amb més detall.

Animeu-vos i participeu en els jocs! Hi podeu sortir guanyant! Alhora que passareu una bona estona jugant amb la llengua!

Comparteix