Exposició “La llengua en l’etiquetatge de les grans marques”

Del dilluns 30 de maig al diumenge 5 de juny podrà visitar-se a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos, s/n de Canet de Mar), l’exposició de Plataforma per la Llengua “La llengua en l’etiquetatge de les grans marques”. L’horari de visita serà de dilluns a divendres de les 19 a 21 h i el cap de setmana d’11 a 14 h i de 18 a 21 h.

L’etiquetatge és un dels àmbits puntuals de la comunicació directa de les empreses amb els consumidors. És per això que la llengua d’ús en l’etiquetatge no només transmet informació, sinó que també representa una eina bàsica per garantir una imatge acurada i respectuosa de l’empresa vers la societat consumidora.

Aquesta exposició mostra quin ús fan de diferents llengües amb un nombre de parlants similar o inferior al català algunes multinacionals en l’etiquetatge dels seus productes comercials, i quina és la situació comparativa del català respecte aquests mateixos productes en el territori de parla catalana.

En el recorregut d’aquesta exposició es mostra l’etiqueta del producte escollit país a país, acompanyada d’unes gràfiques que comparen el nombre de parlants de les llengües oficials presents a l’etiqueta amb els de la llengua catalana. Les llengües oficials no sempre ho són en el territori on hem recollit l’etiqueta, però sí que tenen l’estatus d’oficialitat en d’altres territoris del país.

Volem recordar que fa 11 anys que aquesta exposició va ser exposada en el mateix espai on ho farà novament, amb la participació de les parelles lingüístiques que formava en aquella època l’Oficina del Català de l’ajuntament amb la col·laboració de l’Escola d’Adults Maria Saus. Més informació d’aquell acte a: http://canetdemar.cat/document.php?id=1336. La secció local de Plataforma per la Llengua va començar a gestar-se un any després d’aquest acte promogut per l’ajuntament i en pocs mesos ja organitzava les primeres activitats en el poble. D’això ara ja fa una mica més de 10 anys.

Comparteix