“Un passeig per la moda de Barcelona” d’Elisenda Albertí

Modistes, sastres, botigues... del mirinyac als anys vint.

Plataforma per la Llengua i Sàlvia, us convidem a la presentació del llibre “Un passeig per la moda de Barcelona” d’Elisenda Albertí, el divendres 9 de maig, a les 7 de la tarda, a la Sala Cultural Ramon de Capmany (plaça dels Americanos, s/n de Canet de Mar).

La moda és un conjunt d’elements que la gent de cada època pren com a model, com a mitjà d’expressió de la seva realitat i també, per què no, de les seves aspiracions.

Barcelona no n’és una excepció, al contrari. Per descobrir-ho us convidem a fer un recorregut per la història de la ciutat, un passeig per la moda barcelonina en un període de temps crucial, que abraça des de l’artifici exagerat del mirinyac fins a la naturalitat dels feliços anys vint. Volem fer un viatge en el temps per comprovar com era Barcelona, com vivia, com es movia, què celebrava i com es vestia.

Un passeig per la moda de Barcelona ens mostra la ciutat com a testimoni, com a escenari de fets, històries i anècdotes que tenen molt a veure amb nosaltres mateixos. Es tracta d’un passeig amable i tranquil, de sortir al carrer i comprovar com anaven vestits els nostres antecessors, de mirar el passat per comprendre el present.

Farem un tomb pels carrers comercials i les botigues de roba, on els barcelonins i les barcelonines anaven a la recerca de teixits i vestits. Visitarem sastres i seu gremi, modistes com Carme Martí, inventora d’un famós sistema de tall, o les innovadores germanes Montagne. També repassarem la trajectòria de vuit establiments centenaris que encara existeixen o han desaparegut els darrers anys: la camiseria Xancó, la camiseria Bel, Santa Eulàlia, El Indio, Gonzalo Comella, la camiseria Bonet, la cotilleria Serra i la camiseria Flotats.

Us proposem que fem junts Un passeig per la moda de Barcelona. Ens hi acompanyeu?

El text va acompanyat de 102 imatges: gravats, fotografies i anuncis de l'època

Comparteix