Resum excursió Calçotada 2019

Sortida a les 8 del matí de davant del Calisay

Primera parada tècnica a la porta de Barcelona per sortir tot seguit cap a Sant Martí de Sarroca, municipi de la comarca de l’Alt Penedès. Visita a les Caves Romagosa i Torné .

La seva història es remunta a 8 generacions enrere quan els seus avantpassats ja eren viticultors i cultivaven les vinyes de propietat. Cada generació ha anat aportant la seva experiència i la seva manera peculiar de treballar la terra.

.La masia data de 1864 i totes les eines i maquinària antiga han passat a formar part del museu familiar que vàrem visitar.

Seguim fins a Montblanc, poble i municipi de Catalunya, capital de la comarca de la Conca de Barberà. El poble té el títol de Vila Ducal des de 1387. El nucli antic fou declarat Conjunt Monumental i Artístic el 1947

La història de Montblanc es remunta al 1163,. en són mostra el recinte emmurallat avui encara podem veure 17 torres. Com a curiositat comentar que, segons la llegenda, la lluita entre Sant Jordi i el drac va tenir lloc just davant d’aquestes muralles.
Penso que aquesta vila mereix una excursió dedicada només a ella.

I seguint camí arribem a Casa Fèlix a Valls per fer la nostra calçotada `particular amb els millors calçots de la zona de la qual cosa en podem donar fe i com dicta la tradició ben acompanyats de vi negre en porro i un bon cava.
I després d’una mica de ballaruga, tornada cap a casa després d’una agradable jornada.

Comparteix