Resum de l'excursió a la Terra Alta i el Matarranya

La Terra Alta i el Matarranya

Vinyes, oliveres i ametllers; barrancs i rierols; cellers modernistes, residències senyorials, pobles de pedra, porxades i portes adovellades. Entre escenaris històrics i paratges naturals sorprenents, arquitectura, història i cultura hem trobat a la Terra Alta i el Matarranya, a cavall entre Catalunya i Aragó

Podria dir que ha estat un rally fotogràfic i això que queda moltíssim per veure i visitar. Vaig perseguir poder fotografiar les Roques de Benet a la posta del sol, però no ho vaig aconseguir.

A Gandesa uns van visitar els espais de la batalla de l’Ebre i d’altres vam estar al poble vell de Corbera on la guerra civil va deixar una cruenta petjada . Les ruïnes d’aquest poble han esdevingut el símbol d’un poble en l’episodi més tràgic de la historia recent.

Vam visitar també: Batea, Arnes, Tortosa, Horta de Sant Joan , on vam pernoctar

Horta és el poble de l’harmonia, on el centre històric medieval i el magnífic paisatge que l’envolta es fonen com si el temps s’hagués aturat.
I on Picasso va dir la cèlebre frase “Tot el que sé ho he après aquí”

Batea ciutat medieval, amb un casc antic perfectament conservat.

Vall de roures ,província de Terol unida a la figura del Castell-palau l’església de Valderrobres aixecada en honor de Santa María la Major es un dels més esplèndids exemples del gòtic llevantí de la província de Terol.

Passejant per Arnes ens adonem que conserva l’estructura pròpia d’un nucli medieval amb restes de les fortificacions i del castell, interessants edificacions amb elements gòtics , cases palau, arcades i portes d’accés a la població.
.
Una magnífica excursió, per tornar-hi i acabar de gaudir de tot el que la naturalesa ens ofereix.

Comparteix