MANIFESTACIÓ PER LA LLUITA TRANSGÈNERE I TRANSSEXUAL

Bandera del col·lectiu transexual
Aquest diumenge dia 7 d'octubre es va celebrar a Barcelona la primera MANIFESTACIÓ TRANSGÈNERE, TRANSSEXUAL I INTERSEXUAL dels Països Catalans i de la resta de l'Estat Espanyol. La manifestació es va celebrar per a denunciar els processos de psiquiatrització pels quals estan obligats a passar tots i totes les persones transexuals, tal com estableixen els protocols de la Organització Mundial de la Salut (OMS). Segons aquesta organització, la transexualitat és un “Trastorn de la Identitat de Gènere”. Aquest "trastorn", no deixa de ser ilògic quan recentment, la mateixa organització, va declarar que l'homosexualitat no és una malaltia.

Segons les entitat transexuals organitzadores de la manifestació declararen en el manifest, que "la OMS considera la transsexualitat i el transgenerisme com a patologies mentals, classificant-los sota el terme de “Trastorns de la Identitat Gènere” a la Classificació Internacional de Malalties (CIE-10). Aquesta classificació de malalties és el model de referència dels professionals de la salut mental de tots els Estats. Per això, les persones trans arreu del món ens veiem obligades a passar per equips oficials de psiquiatres que avaluen la nostra identitat de gènere tant per accedir a tractaments hormonals com al canvi de nom i sexe als documents oficials". També afirmen que "El nostre gènere no pot ser avaluat, ni des de la psiquiatria ni des de cap altra disciplina, i molt menys penalitzat o condicionat pel mateix servei de sanitat que hauria de garantir el nostre ple desenvolupament físic, emocional i social. Exigim un sistema de Sanitat Pública que respecti els nostres cossos intersexuals i transsexuals, sense ser jutjats sistemàticament per la moral mèdica."

Aquesta vulneració i intromició a la lliure elecció del canvi del propi cos i canvi de nom de les persones transexuals, atempta a la lliberrtat personal i sexual.

El col·lectiu l'Armari, exigim que cap organisme públic o privat, condicioni, interfereixi, avalui i decideixi si una persona és apta o no psicològicament per poder-se canviar de sexe i que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) deixi de declarar la trensaxualitat com a trastorn psicològic, igual que va fer amb l'homosexualitat.

Comparteix