EUROGAMES barcelona '08

Eurogames barcelona 08
La dotzena edició dels jocs esportius europeus d'homosexuals, lesbianes, bisexuales i transexuales, els anomenats EuroGames, inclouen competicions de badminton, bitlles, golf, hoquei, marató, ball, tennis, futbol, voleibol, lluita, natació i boxa tailandesa, entre d'altres amb participació d'afeccionats i professionals.

Barcelona acollirà properament els EuroGames entre el 24 i el 27 de juliol, pel que serà la primera vegada que aquesta cita es celebrarà en una ciutat del sud d'Europa.

A més de desafiar als participants a superar-se en l'esport, els EuroGames pretenen fomentar l'acceptació i integració dels homosexuals, lesbianes, bisexuales i transexuales en la societat. Igual que en els Jocs Olímpics, els EuroGames començaran amb una cerimònia d'obertura en la qual els atletes es presentaran al públic. El país que més atletes aportarà és Alemanya (1.000), seguit d'Holanda (668) i Bèlgica (394). Malgrat dirigir-se a atletes europeus, també participaran esportistes de països no comunitaris, com Estats Units, Uganda, Mèxic, Austràlia, Brasil, Veneçuela i Argentina.

No només hi haurà competències esportives, sinó també està previst un ampli programa d'activitats culturals a través de les quals es mostrarà la diversitat de la comunitat gai en tots els seus aspectes. Entre elles estan concerts, exposicions, un festival de cinema, visites guiades per Barcelona, una gran festa de música electrònica i un col•loqui sobre homofòbia en els esports. Segons enquestes recents citades en la pàgina web d'EuroGames, entre un 5 i un 10 per cent de la població és homosexual, lesbiana o bisexual i per a molts d'ells l'esport és un element important en les seves vides. No obstant això, per culpa de la nostra orientació sexual diferent a la heterosexual de vegades som exclosos, discriminats o obligats a amagar una part important de la nostra identitat a l'hora d'exercir el nostre esport preferit.

Animem a tothom a que s'hi acosti per gaudir de la festa. Tothom hi està convidat!

Comparteix